Multumim, Frank, eroul care inspira un continent sub teroare

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 18:10
12429 citiri
Multumim, Frank, eroul care inspira un continent sub teroare

Traim timpuri in care este nevoie de eroi. Nu trece o saptamana fara sa primim vesti proaste. Vineri seara, in Munchen, din nou oamenii au fost impuscati. In data de 14 iulie, de Ziua Nationala a Frantei, 84 de oameni au fost ucisi si mai mult de o suta au fost raniti de un terorist islamist, care a intrat cu camionul pe cea mai aglomerata strada pietonala din Nisa.

Chiar daca nu ne place, lumea noastra s-a schimbat. Un atentat in Franta sau Germania inseamna pierderi si in Romania, inseamna ingrijorare si tristete. Peste trei milioane de romani lucreaza in Europa. Facem parte din ea si la bine si la rau. Astazi, suntem victime si avem nevoie de eroi.

Frank are aproape 50 de ani si, in data de 14 iulie, se afla pe motoscuter impreuna cu sotia, mergea pe Promenade des Anglais din Nisa. A auzit camionul si strigatele, conform marturiei lui publicata de cotidianul "Le Figaro". A incetinit, i-a spus sotiei sa se adaposteasca si s-a luat dupa camionul care trecea peste oameni. L-a ajuns. A aruncat scuterul in fata masinii, incercand s-o opreasca. S-a prins de portiera si l-a lovit pe atacator. Acesta a scos pistolul si a incercat sa-l impuste, dar arma n-a functionat. Frank l-a lovit, apoi teroristul l-a impins, i-a aplicat o lovitura cu arma in cap si Frank a cazut. Dar actiunea sa le-a oferit timp politistilor sa se apropie si sa deschida focul asupra tunisianului, rezident in Franta.

Frank a luptat cu disperare pentru ca pe traseu se afla si fiul sau. Asta a declarat pentru "Nice-Matin", cotidianul local care l-a identificat pe erou. Dar acesta e doar un pretext. Frank a vrut sa intervina. A simtit nevoia sa-l opreasca. S-a gandit la fiul sau, dar in contextul suferintei celorlalti oameni. Ca sa-l salveze pe el, trebuia sa-i salveze pe toti. Asa gandeste si se comporta un erou. Si nu spun eu asta, ci Amanda Ripley, autoarea unui bestseller inspirat de tragedia atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA: "Inimaginabil. Cine supravietuieste dezastrelor si de ce", editia in limba romana a fost publicata in 2008, editura House of Guides.

"In ciuda a ceea ce spun atatia eroi, faptele lor nu au fost simple intamplari, a fost concluzia studiului lui Oliner. Eroii nu sunt doar oameni potriviti la momentul potrivit. Calitatea lor principala pare sa fie empatia. Eroii au invatat egalitarismul si dreptatea de la parintii lor. In copilarie, cand au fost educati, au fost lasati sa ia singuri decizii. Eroii simt nevoia sa-i ajute pe altii de cate ori pot. Oamenii care fac fapte eroice sunt cei care in viata de zi cu zi sunt saritori. In general, la fel ca aproape toti oamenii care se descurca bine in conditii de stres extrem, eroii isi controleaza destinul."

Acesta este Frank, eroul care l-a deturnat pe terorist si care, in prima faza, a fost arestat, fiind banuit de complicitate. Reprezentantii politiei au declarat mai tarziu ca interventia lui a salvat viata a zeci de oameni.

In aceste zile, Europa are nevoie de cat mai multi eroi, care sa salveze destinul unui continent.

Nu mai putem nega ca avem o problema cu minoritatea musulmana, nu mai putem nega esecul politicilor multiculturale si nu mai putem nega importanta educatiei pozitive.

Vor fi vremuri grele, iar eroii au misiunea de a salva din nou libertatea si stilul nostru de viata. Multumim, Frank!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#erou Nisa, #atentat Nisa, #atac Munchen, #erou atentat terorist , #terorism