Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oficial: Risc ridicat de atentat terorist in Spania

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 16:29
4353 citiri
Oficial: Risc ridicat de atentat terorist in Spania
Foto: Hepta.ro

Ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez-Diaz, a afirmat intr-un interviu publicat duminica de cotidianul ABC ca exista "un risc ridicat de atentat terorist in Spania", estimand ca "amenintarea jihadista plaseaza situatia din domeniul securitatii la cel mai critic nivel" de la atentatele din 11 martie 2004.

"Suntem la un nivel maxim de alerta de la atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid", soldate cu 191 de morti si 2.000 de raniti, a declarat Fernandez-Diaz.

Subliniind ca nu vrea sa provoace panica, ministrul a precizat insa ca "nivelul de alerta 4 (pe scara cu 5 trepte) corespunde unei realitati". "Aceasta inseamna ca exista un risc ridicat de atentat terorist si ca avem datoria de a actiona in consecinta, inclusiv informand opinia publica", a afirmat ministrul spaniol de Interne, potrivit AFP.

Spania nu are decat un numar relativ scazut de persoane plecate sa se alature organizatiei jihadiste Statul Islamic, a mai spus ministrul, estimand ca cifra lor este de 116 si ca au fost identificate 16 persoane care s-au intors.

Teroristii pot sa atace oriunde, de la plaja in biserica: Urmatoarea tinta esti tu!

El a reamintit ca liderul SI, Abu Bakr al Bagdadi, "pentru aniversarea proclamarii califatului, a facut apel la mujahedini sa comita atentate acolo unde se afla". "Exista o multime de activitati pe retelele sociale", a afirmat ministrul spaniol, fara sa ofere detalii.

Fernandez-Diaz a evocat urgenta unui nou risc, cel referitor la asa-zisul "terorist frustrat, care si-a incheiat procesul de radicalizare, dar care n-a mai putut sa plece pentru a lupta intr-o zona de conflict si trebuie sa ramana in tara sa". "Este un potential de risc pe care noi l-am detectat in Spania", a conchis ministrul.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#avertisment teroristi Spania, #risc atentate teroriste Spania, #risc atentate Spania , #terorism