Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Regele Arabiei Saudite avertizeaza: Jihadistii de la Statul Islamic vor lovi Europa si SUA

Duminica, 31 August 2014, ora 15:50
6697 citiri
Regele Arabiei Saudite avertizeaza: Jihadistii de la Statul Islamic vor lovi Europa si SUA
Foto: Business Insider

Regele Abdullah al Arabiei Saudite a avertizat ca Occidentul va fi urmatoarea tinta a jihadistilor daca nu se iau masuri urgente.

"In cazul in care se ignora acest pericol, sunt convins ca acestia vor afecta Europa in doar o luna si America tot intr-o luna", a declarat Abdullah intr-un discurs citat de publicatia Asharq al-Awsat si transmis de postul de televiziune Al-Arabiya.

"Terorismul nu cunoaste frontiera si pericolul ar putea afecta mai multe tari din afara Orientului Mijlociu. Lipsa actiunii e inacceptabila in fata acestui fenomen", a spus regele, care a vorbit in cadrul unei ceremonii pentru noii ambasadori, conform CBS.

Presedintele american Barack Obama a declarat recent ca inca mai lucreaza la un plan cuprinzator pentru combaterea Statului Islamic.

Statul Islamic - Cui ii apartine vina pentru ascensiunea teroristilor?

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry a facut apel la formarea unei "coalitii globale" pentru combaterea militantilor Statului Islamic, grupare care a sechestrat teritorii vaste in Siria si Irak.

Potrivit New York Times, secretarul de stat american John Kerry s-a pronuntat pentru o "coalitie de tari cat mai larga posibila" pentru a combate "agenda genocidara" a jihadistilor. Secretarul de Stat american a lansat indemnul cu aproximativ o saptamana inainte de summitul NATO.

El a spus ca ministrul american al apararii Chuck Hagel va cauta sa inscrie cat mai multe tari in coalitie in marginea summitului din Tara Galilor, dupa care va calatori in Orientul Mijlociu in cautare de sprijin printre tarile "cel mai direct amenintate", scrie Business Insider.

Asharq Al Awsat a mentionat ca regele Abdullah a cerut celorlalte tari sa se alature Centrului ONU de combatere a terorismului,centru infiintat in anul 2011 pentru a raspunde noilor amenintari.

Arabia Saudita a donat recent 100 de milioane de dolari acestui centru, pentru a sustine initiativele sale in lupta contra terorismului.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rege Arabia Saudita, #apel rege Arabia Saudita, #ISIS atac Europa , #terorism