Romanul arestat pentru terorism viza bazele de la Deveselu si Kogalniceanu: Va fi un iad pe Pamant

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 20:55
8931 citiri
Romanul arestat pentru terorism viza bazele de la Deveselu si Kogalniceanu: Va fi un iad pe Pamant
Foto: captura video TVR (Arhiva)

Ionut Catalin Balan, barbatul suspectat de terorism, ar fi incercat sa obtina date referitoare la bazele militare americane de pe teritoriul Romaniei, localizate in judetele Constanta si Olt, pe care intentiona sa le transmita unor membri ai gruparii teroriste "Statul Islamic".

Informatia apare in motivarea judecatorilor de la Curtea de Apel Ploiesti prin care s-a dispus arestarea prevenitva a argeseanului.

"Cele doua obiective militare americane sunt vizate de gruparea terorista 'Statul Islamic', aceasta acuzand folosirea bazelor in scopul derularii operatiunilor militare in Siria si de asemenea, faptuitorul actioneaza pe teritoriul Romaniei in scopul identificarii de persoane care sa-i impartaseasca opiniile radicale si care sa se alature razboiului dus in Siria de catre 'Statul Islamic'", conform motivarii instantei.

In motivarea judecatorilor se precizeaza ca, inainte de a se intoarce in Franta, in primavara anului 2015, Ionut Catalin Balan s-a deplasat in zona Aeroportului "Mihail Kogalniceanu" si a bazei militare americane din comuna Mihail Kogalniceanu, ambele din judetul Constanta, observand caile si punctele de acces in cele doua obiective, precum si modalitatea in care baza militara este ingradita.

Barbatul a spus ca baza americana de la Mihail Kogalniceanu va fi "un iad pe Pamant".

"Inculpatul a sustinut ca de aceste doua obiective sunt interesati 'fratii lui din Toulouse', al caror lider este numitul Abdel Karim, acesta din urma fiind interesat de cele doua obiective: Aeroportul Mihail Kogalniceanu si baza militara americana din comuna Mihail Kogalniceanu, judet Constanta. Tot el (Abdel Karim) ar fi fost de acord ca inculpatul sa se ocupe de culegerea acestor informatii, considerand ca baza americana de la Mihail Kogalniceanu este folosita pentru a face rau fratilor musulmani din Orientul Mijlociu", se precizeaza in motivarea judecatorilor.

Judecatorii sunt de parere ca prin deplasarile lui Balan la Deveselu si la Mihail Kogalniceanu, barbatul a cules informatii, cu scopul transmiterii acestora catre "fratii din Toulouse".

Ionut Catalin Balan, barbatul suspectat de terorism, a fost arestat, in 30 iunie, pentru 30 de zile, de magistratii Curtii de Apel Pitesti.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#roman arestat terorism Deveselu Kogalniceanu , #terorism