Se repeta 11 septembrie 2001? Amenintare terorista credibila in NY

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 12:38
3713 citiri
Se repeta 11 septembrie 2001? Amenintare terorista credibila in NY

Politia, inarmata pana in dinti se afla in alerta in New York, vineri, dupa ce oficialii americani au dezvaluit ca exista o amenintare terorista de atac cu bomba "credibila", dar neconfirmata, cu doar doua zile inainte de ceremoniile prevazute pentru comemorarea a zece ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

"Exista informatii privind o amenintare, specifice, credibile, dar neconfirmate", a anuntat, joi, Departamentul de Securitate Nationala, si Casa Alba a confirmat ca presedintele Barack Obama a ordonat sporirea eforturilor de contraterorism, scrie AFP.

"Am luat, si voi continua sa luam toti pasii necesari pentru a rezolva orice amenintare care apare", a continuat Departamentul.

Oficialii federali din Washington au detaliat, sub protectia anonimatului, ca exista o potentiala amenintare terorista, implicand un atentat cu masini incarcate cu explozibili, fie in Washington, fie in New York.

Desi nu s-a schimbat nivelul de alerta terorista, autoritatile din New York au anuntat implementarea unor masuri complexe, inclusiv puncte de control ale masinilor.

Politia "desfasoara resurse suplimentare... unele pe care le veti remarca, pe altele nu", le-a spus primarul New York-ului, Michael Bloomberg, ziaristilor. Bloomberg a spus ca el va lua metroul catre slujba, dimineata, ca de obicei, si le-a cerut tuturor newyorkezilor sa isi vada de treaba ca in orice alta zi, fiind insa alerti si gata sa anunte autoritatile daca vad ceva suspect.

Seful politiei newyorkeze, Raymond Kelly, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca masurile luate includ politisti "antrenati in armament greu pozitionat in afara Manhattanului pentru a interveni in tot orasul". Vor fi verificate tunelurile, podurile, feriboturile si punctele turistice, iar turele suplimentare vor mari cu o treime numarul de patrule care strabat orasul.

Masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, si se vor efectua mai multe verificari dupa bombe in parcarile de masini, iar bagajele suspecte vor fi verificate la metrou.

Anterior acestui anunt, bazele militare americane si-au ridicat nivelul de alerta, insa oficialii nu au precizat daca acesta actiune are legatura cu noua amenintare. Aceasta survine cu doua zile inainte de ceremoniile atacurilor de la 11 septembrie 2001, cand presedintii George W. Bush si Barack Obama se vor afla in New York, la fel ca si mari multimi de oameni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atacuri teroriste, #sua amenintare terorista, #amenintare terorista 11 septembrie, #11 septembrie , #terorism