Seful SRI: Romania a devenit o tinta pentru teroristi

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 12:14
5873 citiri
Seful SRI: Romania a devenit o tinta pentru teroristi
Foto: earthreview.eu

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, sustine ca amenintarea terorista in Romania este in crestere in ultimii ani si ca bugetul pentru securitatea nationala reprezinta, din contra, o involutie, acesta fiind de numai 0,17% din PIB.

Maior a prezentat, marti, in fata parlamentarilor, raportul referitor la activitatea institutiei pe care o conduce din ultimii sase ani, atragand atentia asupra faptului ca scutul antiracheta de pe teritoriul tarii noastre ne poate transforma intr-o tinta pentru teroristi, transmite B1 TV.

"Din punctul de vedere al amenintarii teroriste, daca am pornit in 2006 la un nivel scazut al acestei amenintari, in 2012 am ajuns la o situatie in care acest risc a crescut constant, pana la ideea ca am devenit o amenintare explicita, datorita cel putin a unor declaratii ale unor clerici radicali din Orientul Mijlociu, dar si a unor factori politici strategici si militari", a explicat Maior.

Basescu, la bilantul SRI: Prioritatea ramane prevenirea actelor de terorism in Romania (Video)

Seful SRI a precizat ca se fac eforturi sustinute de prevenire a amenintarilor teroriste in Romania, afirmatie detaliata in prezentarea raportului de activitate pentru anul 2012, mentionand ca trupele romane trimise in Afganistan constituie un aspect care atrage atentia extremistilor.

"Primavara araba, cu fluxul de migratie generat in sudul Europei, inclusiv de elemente teroriste, ne poate afecta si pe noi. Participarea noastra continua cu trupe militare in Afganistan, ne face o tinta destul de semnificativa", a completat Maior.

El a subliniat ca bugetul pentru securitatea nationala este prea mic, cu toate ca prin activitatea SRI au fost aduse sume importante la fondurile statului.

"Nu avem un buget mare, resursele noastre acopera aceste misiuni fundamentale, nu sunt mari, reprezinta 0.17 la suta din PIB, ceea ce reprezinta o involutie. Cred ca am adus bani seriosi la bugetul statului pentru a putea alimenta aceste bugete vitale pentr dezvoltarea si vitalitatea tarii", a conchis Maior.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#terorism Romania, #teroristi romania, #George Maior terorism Romania, #amenintare terorista Romania , #terorism