Sumele imense cheltuite de statul britanic pentru familia lui John jihadistul

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 04 Martie 2015, ora 08:31
9539 citiri
Sumele imense cheltuite de statul britanic pentru familia lui John jihadistul
Foto: Mirror

Calaul gruparii Statul Islamic, John jihadistul, si familia sa, au trait 20 de ani din beneficiile sociale acordate de statul britanic, ce se ridica pana la aproape jumatate de milion de lire sterline.

Un proprietar al unei case inchiriate de stat pentru membrii familiei jihadistului ii descrie ca fiind "paraziti" sau "chiriasi de infern", dezvaluie Daily Mail.

Familia jihadistului, pe numele sau Mohammed Emwazi, inca mai primeste ajutoare in valoare de aproximativ 40.000 de lire sterline pe an, desi nu mai locuieste in Marea Britanie de anul trecut. Tatal lui Emwazi, Jasem, s-a intors in Kuweitul natal impreuna cu cei sase copii in noiembrie.

Consiliul municipal din Westminster continua, insa, sa plateasca chirie pentru o locuinta destinata familiei, cu toate ca regulile spun ca ajutoarele trebuie sistate dupa 13 saptamani de lipsa.

Trei proprietari intervievati de sursa citata au confirmat ca au inchiriat locuinte familiei lui Emwazi. Chiria platita de stat pentru membrii familiei jihadistului s-a situat la aproape 23.400 de lire pe an, ceea ce ridica factura statului britanic la 468.000 de lire sterline, in cei 20 de ani de cand a acordat azil familiei, dupa ce Jasem s-a declarat persecutat politic in Kuweit.

Cat timp au locuit in Marea Britanie, nici Jasem, nici sotia sa Ghaneya nu au lucrat oficial, desi unul dintre proprietarii caselor inchiriate sustine ca barbatul muncea la negru.

Cum familia inca mai are un copil minor - Hana, de 12 ani, beneficiaza in continuare de alocatie pentru copil si scutiri de taxe, in valoare de 7,861 de lire sterline pe an. Asta, pe langa ajutorul de locuinta, de 23.400 de lire pe an, 678 de lire, ajutor pentru plata taxelor, si 5.929 de lire, ajutor pentru somaj.

Una din fiice, Shayma, de 23 de ani, studiaza la universitatea londoneza Brunel si beneficiaza de o bursa de 3.387 de lire sterline.

Portretul lui John jihadistul - de la elev pasionat de fotbal la ucigas cu sange rece

Calaul gruparii Statul Islamic, cunoscut pana de curand drept John jihadistul, s-a dovedit a fi Mohammed Emwazi, nascut in Kuweit si venit in Marea Britanie cand avea sase ani.

Calaul Statului Islamic, identificat. Cine este "John jihadistul" (Video)

Emwazi a inceput sa se radicalizeze dupa o excursie in Tanzania, cu ocazia absolvirii.

Calaul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, identificat de FBI

Autoritatile americane sustin ca l-au identificat inca din septembrie, insa nu au dezvaluit niciodata despre cine este vorba.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Un fost ostatic, care a fost detinut aproape un an, a declarat ca barbatul este inteligent, educat si un credincios devotat al invataturilor islamice radicale.

Cine e jihadistul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley

Noi dezvaluiri despre James Foley, decapitat de Statul Islamic: Jurnalistul se convertise la islamism

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#John jihadistul beneficii Marea Britanie, #familie John jihadistul , #terorism