Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Suspect de terorism, din Irak, prins la Bucuresti

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 09:24
5499 citiri
Suspect de terorism, din Irak, prins la Bucuresti

Un presupus terorist irakian a fost depistat joi, in Capitala, in zona sediului ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm. Khzr Karim Friad, in varsta de 38 de ani, a fost arestat preventiv, pentru o perioada de 29 de zile.

Anchetatorii au descoperit ca suspectul era adept al regimului lui Sadam Hussein si ca a venit in Romania pentru a comite un atac asupra diplomatilor britanici si americani din tara noastra, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian.

Cetateanul de origine irakiana detine pasaport finlandez si are pregatire militara determinarea necesare pentru a pune la cale un atentat terorist, a spus purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, la Realitatea TV.

Potrivit DIICOT, cetateanul irakian a fost capturat, pe 13 decembrie, in apropiere de sediul ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in urma unei colaborari cu ofiterii de la Biroul de Investigare a Terorismului si cu cei de la SRI.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile, in cazul suspectului de terorism Khzr Karim Friad fiind deschisa si o ancheta privind savarsirea infractiunii de terorism.

Potrivit purtatorului de cuvant al SRI, citat de Agerpres, cetateanul strain de origine irakiana a fost monitorizat de autoritatile romane inca de la intrarea in tara, in urma cu aproximativ o saptamana.

"Cetateanul de origine irakiana a intrat in Romania intre 7 si 8 decembrie anul curent, din acel moment si pana la retinerea sa pe 13 decembrie fiind in permanenta monitorizat de structurile abilitate ale SRI. In baza documentarii realizate s-a stabilit ca respectivul a fost implicat anterior in activitati de natura extremist-terorista si dispune de pregatire militara, fiind determinat sa realizeze un atentat terorist asupra unor diplomati ai unor state din Europa si SUA", a sustinut Sorin Sava, purtatorul de cuvant al SRI, adaugant ca, in acest caz, autoritatile romane au colaborat si serviciile de informatii din alte tari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#terorist irakian Bucuresti, #terorist prins Romania, #irakian terorist ambasada Marea Britanie , #terorism