Teroare in Tunisia: Cum se lafaie pe banii statului britanic cel care l-a inspirat pe jihadist

Luni, 06 Iulie 2015, ora 11:45
6167 citiri
Teroare in Tunisia: Cum se lafaie pe banii statului britanic cel care l-a inspirat pe jihadist
Foto: Captura Sky News

Unul dintre presupusii lideri ai celulei teroriste care s-a aflat in spatele masacrului din Tunisia traieste in Marea Britanie, din ajutoare sociale in valoare de 50.000 de lire sterline pe an.

Predicatorul jihadist Hani al-Sibai - care a spus ca atacurile teroriste din Londra, din 2005, reprezinta "o victorie importanta" - este unul dintre personajele cheie care i-au influentat pe fanaticii islamisti despre care se crede ca l-au recrutat si antrenat pe Seifeddine Rezgui, atacatorul ce a macelarit 38 de oameni pe o plaja din Tunisia, relateaza Daily Mail.

Teroare in Tunisia: Cum arata teroristii care l-ar fi ajutat pe ucigas. Nu era deloc un "lup singuratic"

Clericul radical traieste pe banii statului britanic, cu 50.000 de lire sterline pe an din ajutoare sociale, intr-o casa de un milion de lire sterline din Londra, se precizeaza in investigatia tabloidului.

Acesta s-a folosit de legile care se refera la drepturile omului pentru a bloca incercarile autoritatilor de a-l deporta, timp de mai bine de 15 ani.

La cateva zile dupa masacrul din Tunisia, jurnalistii de la Daily Mail l-au gasit pe al-Sibai, in varsta de 54 de ani, plimbandu-se la soare in fata locuintei sale.

Autorul masacrului din Tunisia: Un animator care lucrase in turism

Ziaristii l-au intrebat cum justifica faptul ca primeste atat de multi bani de la statul britanic, de un timp atat de indelungat, iar al-Sibai - care este cercetat pentru frauda cu ajutoare sociale - a raspuns: "Intrebati-l pe David Cameron, nu ma intrebati pe mine".

Al-Sibai si familia sa locuiesc intr-o vila cu trei etaje, iar chiria este suportata de catre contribuabilii britanici. Predicatorul isi parcheaza masina Toyota, in valoare de 17.000 de lire sterline, intr-un loc pentru persoane cu dizabilitati din fata casei sale.

Sambata seara, oficialii britanici au cerut din nou deportarea lui Hani al-Sibai, care este legat si de numele calaului Statului Islamic Mohammed Emwazi, supranumit John jihadistul.

Presedintele Tunisiei a decretat stare de urgenta dupa masacru: Suntem in stare de razboi

Keith Vaz, presedintele Comisiei de Interne din Marea Britanie, i-a scris ministrului de Interne Theresa May, cerandu-i o explicatie pentru faptul ca al-Sibai inca se afla in aceasta tara.

La randul sau, parlamentarul Peter Bone a aratat ca se asteapta ca ministrul de Interne sa rezolve de urgenta aceasta situatie.

Masacrul din Tunisia a avut loc, pe 26 iunie, pe o plaja de lux, unde numerosi occidentali se aflau in vacanta. Ucigasul, un student de 24 de ani, a inceput sa traga cu o arma automata in turisti, ucigand 38 de persoane, printre care 30 de britanici. Ulterior, atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#predicator terorist Tunisia, #cleric atac Tunisia Marea Britanie, #terorist Tunisia Marea Britanie , #terorism