Cine este viitorul rege al Thailandei, care va mosteni una dintre cele mai bogate monarhii din lume

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 20:00
17003 citiri
Cine este viitorul rege al Thailandei, care va mosteni una dintre cele mai bogate monarhii din lume
Foto: Captura YouTube/Straits Times

Toti ochii sunt indreptati zilele acestea spre viitorul rege al Thailandei, care va mosteni tronul uneia dintre cele mai bogate monarhii din lume, intr-o perioada in care tara este macinata de rivalitati politice.

Maha Vajiralongkorn va deveni noul rege al Thailandei, dupa ce tatal sau, regele Bhumibol Adulyadej, a murit joi.

Printul Vajiralongkorn s-a intors in graba acasa din Germania, miercuri, cand palatul l-a anuntat ca starea tatalui sau s-a agravat. Dupa vestea mortii regelui, casa regala a anuntat ca printul Vajiralongkorn va urca pe tron.

Premierul Prayuth Chan-ocha a spus ca printul mostenitor a cerut un ragaz pentru a deplange moartea tatalui sau, alaturi de poporul thailandez. Mai mult, prim-ministrul a decretat un an de doliu national, spunand ca moartea regelui este o tragedie pentru thailandezi.

Singurul mostenitor barbat

Nascut in 1952 la Bangkok, Vajiralongkorn este singurul fiu al regelui Bhumibol si al reginei Sirikit, arata revista Time.

Si-a petrecut cea mai mare parte din adolescenta si tinerete in scoli din Europa si Australia, unde a absolvit Royal Military College.

Avand o cariera in fortele armate, Vajiralongkorn s-a intors in Thailanda ca pilot militar. A invatat in Statele Unite sa piloteze si a facut o pasiune pentru asta.

Viata de print

Printul mostenitor a fost implicat in mai multe scandaluri de-a lungul anilor. Se crede chiar ca cei mai multi dintre thailandezi ar prefera ca sora sa mai mica, printesa Maha Chakri Sirindhorn, in varsta de 61 de ani, sa preia tronul, cu toate ca femeile nu sunt incluse in linia de succesiune a monarhiei thailandeze.

Maha Vajiralongkorn a divortat de a treia sa sotie, printesa Srirasmi, in 2014, dupa ce cateva dintre rudele acesteia au fost arestate pentru ca abuzau de statutul familiei regale ca sa obtina bani. Srirasmi a renuntat la titlurile regale si s-a intors la viata obisnuita.

Mai multe documente diplomatice ale SUA, publicate de WikiLeaks, au dezvaluit ca elitele din Thailanda s-au aratat ingrijorate de faptul ca printul Vajiralongkorn va deveni rege.

Totusi, scandalurile in care a fost implicat Maha Vajiralongkorn au fost tinute departe de presa locala prin legislatia restrictiva a tarii, care protezeaja familia regala in fata defaimarii.

Potrivit The Guardian, junta aflata la conducere in Thailanda este ingrijorata cu privire la prietenia printului mostenitor cu fostul premier, inlaturat de la putere, si cu miliardarul Thaksin Shinawatra, care a facut avere din telecomunicatii.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#print mostenitor Thailanda, #viitor rege Thailanda , #Thailanda