Pestera din Thailanda in care au ramas blocati 12 copii a devenit atractie turistica

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 17:44
5741 citiri
Pestera din Thailanda in care au ramas blocati 12 copii a devenit atractie turistica
Foto: Arhiva Pixabay

Pestera Tham Luang, in care 12 copii si antrenorul lor de fotbal au ramas blocati mai mult de doua saptamani in vara anului 2018, a fost redeschisa oficial vineri si a devenit un punct de atractie turistica in aceasta provincie din nordul tarii.

Pestera a fost redeschisa pentru public la peste un an dupa ce fotbalistii si antrenorul echipei "Mistretii salbatici" au fost scosi la suprafata de echipe internationale de salvatori, dupa ce ramasesera blocati in subteran timp de 18 zile.

Departamentul pentru parcuri nationale, viata salbatica si conservarea florei din cadrul ministerului citat a precizat ca pestera a fost inchisa pentru a putea fi scoase din subteran toate echipamentele de salvare si pentru a amenaja parcul national in care este situata pestera, pentru ca aceasta sa poata sa primeasca vizitatori, relateaza EFE.

Incepand de vineri, grupuri de 25 - 30 de persoane pot patrunde in interiorul cavitatii principale, numarul maxim prevazut de vizitatori fiind de 2.000 de persoane pe zi.

Suntem "pregatiti sa dezvoltam complet zona pentru ca thailandezii sa se simta mandri", a precizat in cadrul ceremoniei de redeschidere, Chongklai Voraphongston, directorul adjunct al Departamentului Parcurilor Naturale din Thailanda.

Pana la 1 noiembrie, cei care veneau sa viziteze pestera erau opriti de un gard de metal care bloca intrarea.

Cei 12 tineri, care aveau atunci varste cuprinse intre 11 si 16 ani si antrenorul lor de 26 de ani, au intrat in pestera Tham Luang la 23 iunie 2018 dupa un antrenament de fotbal si au fost localizati dupa noua zile la o distanta de 4 kilometri de intrare. Ei au fost salvati dupa o operatiune desfasurata prin galerii subterane partial inundate si care s-a incheiat cu succes in data de 10 iulie 2018.

Dupa salvarea lor, pestera a devenit punct de pelerinaj, in fata ei reunindu-se intre 1.00 si 3.000 de vizitatori in fiecare zi.

La sfarsitul lunii noiembrie va fi lansat pe ecrane filmul "The Cave" ("Pestera"), iar platforma de streaming Netflix lucreaza la un alt proiect privind aceasta salvare dramatica, despre care s-au scris carti, a fost inaugurat la intrare un muzeu si a fost ridicata o statuie, dedicata scafandrului thailandez Saman Gunan, care a murit in timpul operatiunilor de salvare.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#pestera thailanda atractie turistica , #Thailanda