Fortele de elita ale trupelor speciale apartinand SUA (I) (Galerie foto)

Joi, 28 Februarie 2013, ora 11:11
11027 citiri
Fortele de elita ale trupelor speciale apartinand SUA (I) (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Comandamentul Operatiunilor Speciale (SOCOM) cuprinde fortele de elita ale trupelor speciale ce apartin Statelor Unite si care pot actiona in orice colt din lume desfasurand misiuni secrete. Dintre acestea, amintim US Navy SEAL, Divizia de Marina Recon sau SEAL Team Six.

SOCOM va avea un buget marit si un numar sporit de militari, desi in restul armatei sunt anuntate reduceri de cheltuieli, scrie Business Insider.

Numarul unitatilor de elita s-a dublat dupa atentatele teroriste din America de la 11 septembrie 2001, iar bugetul s-a triplat, de la 3,5 miliarde a ajuns la 10,5 miliarde de dolari.

Divizia de Marina Recon

Echipele marine Reconnaissance furnizeaza informatii secrete pentru operatiunile de mica anvergura de pe campul de lupta.

Trupele Marine Recon sunt fara indoiala in top 5 al tuturor operatiunilor speciale si sunt capabile de hartuirea unui intreg batalion inamic pe o perioada lunga de timp.

USMC Air Naval Gunfire Liaison Company - ANGLICO

Compania este un alt grup care se gaseste de multe ori in umbra unitatilor speciale, precum SEAL. O singura echipa din ANGLICO Marine poate coordona un bombardament infernal de artilerie si din aer asupra inamicului.

Plutoane amfibii USMC Recon

Plutoanele isi trimit personalul in sprijinul unitatilor Batalionului Recon si actioneaza direct in ajutorul trupelor Force Reconnaissance, precum si in operatiunile navale ale flotelor. Ele dispun de puscasi marini.

Grupul Army "Combined Applications"

Este incontestabil grupul numarul unu de pe campul de lupta. Sunt forte de elita, cei mai buni profesionisti, chiar si militari din echipa SEAL care l-a ucis pe bin Laden si-ar dori sa faca parte din acest grup.

Grupul Combined Applications este vechiul nume al acestor trupe, unii il numesc Delta, dar niciodata nu a avut un nume oficial. Sunt numai militari de elita.

Echipa este singurul grup de operatiuni speciale in afara de SEAL Team 6, in care contactul direct cu inamicul este acceptat in mod direct.

US Navy SEAL

SEAL este prescurtarea de la Sea Air and Land pentru operatiuni speciale. Exista opt echipe ale Navy SEAL: 1,2,3,4,5,7,8 si 10.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#trupele forte speciale SUA, #trupe elita misiuni SUA, #forte speciale misiuni secrete, #fotografii trupe speciale , #trupe