Atentat terorist in Tunisia: Statul Islamic a revendicat masacrul

Joi, 19 Martie 2015, ora 18:52
1844 citiri
Atentat terorist in Tunisia: Statul Islamic a revendicat masacrul
Foto: Hepta.ro

Militantii Statului Islamic au revendicat atacul terorist produs intr-un muzeu din capitala Tunisiei, in urma caruia 20 de turisti si doi localnici au fost ucisi.

Intr-o inregistrare audio, Statul Islamic a transmis ca se afla in spatele atacului, relateaza BBC.

Islamistii au transmis ca atacul a fost desfasurat de "doi cavaleri ai califatului", pe care i-au numit Abu Zakaria al Tunisi si Abu Anas al Tunisi.

Atentat terorist in Tunisia: Statul Islamic ameninta ca e doar inceputul

Atacul a fost descris drept "o invazie binecuvantata intr-una din vizuinele infidelilor din Tunisia musulmana", intr-un mesaj postat pe conturi de Twitter cunoscute drept surse credibile de propaganda a Statului Islamic.

Unul dintre cei doi atacatori implicati in atacul de la Muzeul Bardo ar fi fost cunoscut de autoritatile tunisiene, el si complicele sau fiind ucisi in momentul in care fortele de securitate au dat buzna in cladire.

Cum a fost posibil atentatul soldat cu zeci de morti din Tunisia: Teroristii erau "dusmani cunoscuti"

Ulterior, unul dintre reprezentantii Statului Islamic a transmis ca atacul terorist este "inceputul unei noi faze a terorismului in Tunisia".

Atentat terorist in Tunisia: 17 turisti au fost ucisi. Ambasadorul roman se afla in cladirea luata cu asalt

Atac terorist si luare de ostatici in cladirea Parlamentului tunisian: Zece oameni ucisi UPDATE

Un atac armat a avut loc miercuri intr-un muzeu din cladirea care gazduieste Parlamentul tunisian - Muzeul National Bardo. Oficialii tunisieni au anuntat ca 22 persoane au fost ucise, printre care 18 turisti din Italia, Spania, Polonia, Franta si alte tari si doi teroristi ce s-au aflat in spatele atentatului. Alte aproximativ 50 de persoane au fost ranite.

Prim-ministrul din Tunisia, Habib Essid, a spus ca, desi doi atacatori au fost omorati de fortele de ordine, se pare ca acestia ar fi fost ajutati de alti doi sau trei teroristi.

Un angajat al muzeului a declarat ca atacatorii au inceput sa traga in turisti in momentul in care acestia din urma s-au dat jos dintr-un autobuz, in fata cladirii. Turistii s-ar fi refugiat in muzeu, unde au fost luati ostatici.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Statul Islamic revendicat Tunisia, #Statul Islamic atac Tunisia, #atentat muzeu Tunisia , #Tunisia