Cum au scapat teferi doi turisti dupa atentatul din Tunisia

Joi, 19 Martie 2015, ora 18:28
4195 citiri
Cum au scapat teferi doi turisti dupa atentatul din Tunisia
Foto: Hepta.ro

Masacrul din muzeul din capitala Tunisiei a avut si un final fericit doua persoane aflate acolo in momentul atacului terorist.

Un cuplu de spanioli a fost gasit in viata, joi, dupa ce s-a ascuns timp de 24 de ore in muzeul in care doi teroristi au deschis focul, omorand 22 de turisti, relateaza ABC News.

Atentat in Tunisia: Numarul victimelor a crescut - cati turisti au murit

"Avem de anuntat vesti excelente, doarece in urma cu o ora doi spanioli care erau dati disparuti au fost gasiti in viata de catre oficialii consulatului nostru spaniol", le-a spus joi jurnalistilor ministrul spaniol de Externe, Jose Garcia-Margallo.

Cei doi spanioli gasiti in viata sunt sot si sotie, numele lor fiind facute publice - Juan Carlos Sanchez si Cristina Rubio, care este insarcinata in patru luni.

Cum a fost posibil atentatul soldat cu zeci de morti din Tunisia: Teroristii erau "dusmani cunoscuti"

Se pare ca cei doi au reusit sa se puna in siguranta ascunzandu-se, fiind insa prea inspaimantati sa-si foloseasca telefoanele mobile pentru a da alarma.

"Si-au petrecut toata noaptea ascunsi in muzeu si nici macar nu au indraznit sa-si foloseasca telefoanele mobile, motiv pentru care nu am reusit sa ii contactam", a spus ministrul spaniol, precizand ca femeia a fost transportata la spital pentru un control, deoarece este insarcinata.

Totodata, Garcia-Margallo a explicat ca oficialii consulari si politistii i-au cautat toata noaptea pe cei doi, nefiind trecuti pe lista celor morti. Autoritatile spaniole trimit un avion, joi, pentru a-i aduce in siguranta acasa, a mai precizat ministrul.

Atentat terorist in Tunisia: 17 turisti au fost ucisi. Ambasadorul roman se afla in cladirea luata cu asalt

Atac terorist si luare de ostatici in cladirea Parlamentului tunisian: Zece oameni ucisi UPDATE

Un atac armat a avut loc miercuri intr-un muzeu din cladirea care gazduieste Parlamentul tunisian - Muzeul National Bardo. Oficialii tunisieni au anuntat ca 22 persoane au fost ucise, printre care 18 turisti din Italia, Spania, Polonia, Franta si alte tari si doi teroristi ce s-au aflat in spatele atentatului. Alte aproximativ 50 de persoane au fost ranite.

Prim-ministrul din Tunisia, Habib Essid, a spus ca, desi doi atacatori au fost omorati de fortele de ordine, se pare ca acestia ar fi fost ajutati de alti doi sau trei teroristi.

Un angajat al muzeului a declarat ca atacatorii au inceput sa traga in turisti in momentul in care acestia din urma s-au dat jos dintr-un autobuz, in fata cladirii. Turistii s-ar fi refugiat in muzeu, unde au fost luati ostatici.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#turisti spanioli atentat Tunisia, #atentat terorist Tunisia, #atac terorist Tunisia, #morti atentat Tunisia , #Tunisia