Teroare in Tunisia: Cum si-a pierdut un tanar rude din trei generatii

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 14:00
4875 citiri
Teroare in Tunisia: Cum si-a pierdut un tanar rude din trei generatii
Foto: Hepta.ro

Un adolescent de 16 ani se afla pe plaja din orasul tunisian Sousse, vineri, cand a avut loc atacul terorist in urma caruia zeci de turisti au fost ucisi. Printre acestia, si fratele, unchiul si bunicul baiatului din Marea Britanie.

Owen Richards a relatat ca a simtit cum un glonte i-a zgariat umarul, inainte de a-l lovi pe unchiul sau, Adrian, in varsta de 49 de ani, in cap, scrie Daily Mail.

Owen a fugit, in timp ce fratele Joel, 19 ani, si bunicul Charles, 73 de ani, au fost ucisi.

Teroare in Tunisia - Gruparea Statul Islamic revendica atentatul

Medicul Fakher Ben Amo, care l-a ingrijit pe adolescent la o clinica din Tunisia, a relatat ca acesta a venit plangand si spunand: "Mi-am pierdut tatal, vreau sa o sun pe mama".

Adrian era unchiul sau si fratele mamei sale, Suzanne, insa era atat de apropiat de Owen incat baiatul se gandea la el ca la o figura paterna.

"Avea o mica rana la umar, foarte superficiala, si avea o problema la urechea stanga, nu auzea foarte bine din cauza exploziilor", mai povesteste medicul, care spune ca Owen nu stia ca alti membri ai familiei sale au murit, cand a ajuns la clinica.

Teroare in Tunisia - Zeci de oameni ucisi, multi dintre ei turisti aflati la plaja. Cine e atacatorul

Adolescentul a fost gasit de asistentul-sef Mohammed Majmaji, ascunzandu-se in gradinile hotelului in care cazat. In ciuda socului ca si-a pierdut unchiul, baiatul incerca sa ajute o britanica cu o rana de glonte la spate.

Tanarul a cerut sa dea un telefon mamei sale, care era acasa in Marea Britanie, pentru a-i transmite vestile.

Teroare in Tunisia: Bilantul mortilor creste dramatic - atacatorii aveau armele in umbrele

39 de persoane au murit si aproape tot atat au fost ranite, dupa ce un atacator a deschis focul pe o plaja din orasul tunisian Sousse, in apropiere de doua hoteluri de lux. Gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat ulterior atentatul.

Cea mai mare parte a celor ucisi sunt turisti, in jur de 15 fiind britanici. De asemenea, mai mult de jumatate dintre cei raniti sunt tot britanici, astfel ca numarul victimelor din aceasta tara este de circa 40.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#adolescent atacuri Tunisia, #britanici morti Tunisia, #morti atac Tunisia, #atentat terorist Tunisia , #Tunisia