Teroare in Tunisia: Musulmanii care au facut scut uman pentru a salva turisti. De ce n-a tras ucigasul

Marti, 30 Iunie 2015, ora 15:19
18695 citiri
Teroare in Tunisia: Musulmanii care au facut scut uman pentru a salva turisti. De ce n-a tras ucigasul
Foto: The Independent/Captura Sky News

Angajatii unui hotel de pe litoralul tunisian, unde un atacator inarmat a ucis vinerea trecuta zeci de oameni in numele Statului Islamic, au povestit momentele de groaza prin care au trecut.

Dand dovada de altruism, salariatii hotelului, in mare parte musulmani, au facut scut uman pentru a-i proteja pe turisti de gloantele care au reusit totusi sa strapunga 38 de persoane, scrie The Guardian.

Teroare in Tunisia Marturii cutremuratoare ale tatalui ucigasului: Islamistii i-au distrus creierul (Video)

Ibrahim al-Ghoul, un tanar de 18 ani care lucreaza ca instructor de parapanta, s-a numarat printre tunisienii care si-au demonstrat curajul si au salvat vietile multora.

Ghoul a alergat inspre locul masacrului in timp ce acesta era in plina desfasurare si a format, alaturi de alte persoane, un scut uman pentru a bloca ploaia de gloante.

"La un moment dat, ne-am deschis piepturile catre gloante. Simteam ca nu va trage in atat de multi oameni arabi care stateau in fata lui", a povestit tanarul.

Teroare in Tunisia: Cum si-a pierdut un tanar rude din trei generatii

Intr-adevar, cei care au format scutul uman in fata atacatorului Seifeddine Rezgui nu au fost impuscati in timp ce asteptau sosirea fortelor de securitate inarmate.

Pe Internet au aparut mai multe fotografii cu scutul uman format de angajatii hotelului, iar intr-una dintre ele poate fi observat Ghoul cu bratele intinse, ca si cum ar incerca sa il goneasca pe terorist.

"N-am venit pentru voi. Plecati de aici!", a strigat ucigasul catre tunisieni.

Un alt barbat care s-a alaturat scutului uman a povestit ca Rezgui s-a intors si a inceput sa se indrepte agale spre plaja.

"Din punctul meu de vedere, (atacatorul - n.red.) avea o misiune, iar misiunea sa se terminase si astepta ca cineva sa il ucida. Ne-ar fi putut omori pe toti daca ar fi vrut", a declarat barbatul, in varsta de 34 de ani, tata a patru copii, adaugand ca ar fi fost mai bine daca ar fi murit tunisieni. "Ar fi fost mai bine decat sa ucida oaspeti", a spus el.

Teroare in Tunisia: A incasat trei gloante pentru a-si proteja iubita

In timp ce martorii isi amintesc cu oroare momentele masacrului, autoritatile tunisiene sunt pe urma celor implicati. Luni au fost arestate primele persoane suspectate ca au legatura cu atentatul terorist, a anuntat ministrul de Interne, Najem Gharsalli, noteaza Al Jazeera.

"Autoritatile au arestat un numar semnificativ de persoane din reteaua din spatele acestui criminal terorist", a precizat oficialul tunisian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#atentat Tunisia, #atentat Tunisia scut uman, #atentat Tunisia musulmani , #Tunisia