Teroare in Tunsia: Cele mai multe victime erau cetateni britanici

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 12:10
3440 citiri
Teroare in Tunsia: Cele mai multe victime erau cetateni britanici
Foto: Captura You Tube

Majoritatea celor 38 de persoane ucise in atacul terorist din statiunea tunisiana Sousse erau cetateni britanici, a anuntat sambata premierul Tunisiei, Habib Essid, dar printre victime figureaza si tunisieni, germani, belgieni, francezi si cel putin un irlandez.

Ministerul de Externe de la Londra a confirmat pana in prezent moartea a cinci cetateni britanici, dar a avertizat ca bilantul ar putea creste, relateaza BBC News Online.

Teroare in Tunisia - Zeci de oameni ucisi, multi dintre ei turisti aflati la plaja. Cine e atacatorul

Premierul britanic David Cameron va conduce sambata o reuniune de urgenta Cobra pentru a evalua raspunsul Marii Britanii la acest atac. Ministerul de Externe a afirmat ca ambasada britanica din Tunis trimite o echipa de criza in statiune.

Teroare in Tunisia: Bilantul mortilor creste dramatic - atacatorii aveau armele in umbrele

Atacul armat comis vineri pe o plaja din Sousse s-a soldat cu 38 de morti, intre care cetateni tunisieni, britanici, germani, belgieni, francezi si cel putin un irlandez. Alte 36 de persoane au fost ranite. "Majoritatea" persoanelor ucise in atac erau cetateni britanici, a afirmat Essid intr-o conferinta de presa.

Agentiile de turism Thomson si First Choice, care aveau turisti la cele doua hoteluri - Riu Imperial Marhaba si Bellevue - vizate de atac, au precizat ca printre victime se afla si clienti de-ai lor. Prin urmare, cele doua companii au trimis zece avioane in Tunisia pentru a repatria 2.500 de turisti si au anulat sejururile pentru Tunisia de saptamana viitoare.

Teroare in Tunisia - Gruparea Statul Islamic revendica atentatul

Numerosi britanici s-au intors deja in tara, iar altii au facut apeluri disperate la informatii despre rudele lor care nu i-au contactat dupa atac.

Teroare in Tunisia: Sute de turisti straini se grabesc sa paraseasca tara

O supravietuitoare a povestit la BBC ca logodnicul sau, Matthew James, un turist din Tara Galilor, a fost impuscat de trei ori pentru ca si-a folosit trupul ca scut, pentru a o proteja. "A incasat un glont pentru mine. Ii datorez viata pentru ca s-a aruncat in fata mea cand a inceput atacul", a declarat Saera Wilson.

Potrivit oficialilor din domeniul securitatii, atacatorul se prefacea ca este turist si avea o arma ascunsa sub umbrela. El a deschis focul pe plaja, apoi a intrat in hotelul Riu Imperial Marhaba, continuand sa traga cu arma.

El a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia, potrivit unor oficiali, care au adaugat ca atacatorul era un student care nu era in vizorul autoritatilor. Presa locala a relatat ca un al doilea presupus atacator a fost arestat, dar informatia nu a fost confirmata.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#atentate Tunisia, #atentat Tunisia Statul Islamic, #britanici ucisi Tunisia , #Tunisia