Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Americanii se chinuie sa-i intre in gratii lui Erdogan: Puteti scapa de sanctiuni!

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 08:48
6253 citiri
Americanii se chinuie sa-i intre in gratii lui Erdogan: Puteti scapa de sanctiuni!
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

SUA vor scuti Turcia de noi sanctiuni economice daca aceasta alege sa nu activeze rachetele antiaeriene rusesti S-400, a declarat vineri un responsabil al diplomatiei americane, in timp ce Ankara isi multiplica gesturile de sfidare la adresa NATO.

Americanii se tem ca aliatul lor strategic Turcia ar putea sa ajunga pe orbita Rusiei, relateaza AFP.

Prin urmare, Washingtonul face mari eforturi diplomatice pentru a-l multumi pe presedintele Recep Tayyip Erdogan. In acest demers se inscrie si decizia prin care Donald Trump a ridicat miercuri sanctiunile impuse impotriva a trei responsabili turci, dupa incursiunea militara in nordul Siriei.

Erdogan face un anunt surpriza: Turcia nu va relua ofensiva in Siria, dupa o intelegere cu Putin

Insa Turcia ramane amenintata de sanctiuni suplimentare americane din cauza achizitiei rachetelor rusesti S-400, despre care Washingtonul afirma cu sunt incompatibile cu cele ale NATO si ca, in procesul de instructie desfasurat de specialistii rusi in Turcia, acestia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35.

Din acest motiv SUA au oprit livrarile acestui aparat catre Turcia si au exclus aceasta tara din programul sau de productie.

Pentru a evita astfel de sanctiuni exista totusi o cale de a convinge Turcia, afirma un responsabil al Departamentului de Stat american, ce s-a exprimat sub protectia anonimatului. "Fie dezactivand (sistemele S-400), fie trimitandu-le inapoi, fie distrugandu-le, oricare dintre acestea", afirma el.

"Probabil ca la Ankara exista oameni rationali care vor spune, in sfarsit, mai bine nu le activam", indica sursa citata.

Turcia a primit in luna iulie primele sisteme S-400 din contractul a carui valoare totala este de circa 2,5 miliarde de dolari. Primele rachete de acest fel ar urma sa devina operationale in primavara anului viitor, odata ce militarii vor fi instruiti pentru folosirea lor.

Erdogan ramane surd la avertismentele SUA. Livrarea de rachete ruse de tip S-400 continua

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Turcia Erdogan SUA sanctiuni rachete Rusia , #Turcia
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
asa mi-a zis si mie,un prieten,ca daca bem numa Coca-Cola,o sa putem
Poza profesoru
profesoru
rank 3