Atentat in Turcia: Creste bilantul victimelor - 41 de morti si 239 de raniti UPDATE

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 13:15
8532 citiri
Atentat in Turcia: Creste bilantul victimelor - 41 de morti si 239 de raniti UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Bilantul atacurilor teroriste de marti seara, de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a crescut la 41 de morti si 239 de raniti.

Pana acum se stie ca 13 dintre cei decedati sunt straini, scrie Hurriyet Daily News.

Acestia provin din Arabia Saudita, Irak, Iran, Ucraina, Iordania, China si Uzbekistan. Se stie ca alti 23 erau turci, pentru ca, anterior, bilantul era de 36 de morti si peste 140 de raniti. Ramane de vazut ce nationalitati aveau celellte 5 persoane care au decedat ulterior.

Printre raniti se afla si un roman. Potrivit MAE, ranile acestuia sunt superficiale, el suferind vanatai pe picioare in busculada creata.

Trei atacatori sinucigasi au deschis focul, dupa care s-au aruncat in aer marti seara pe aeroportul Ataturk, cel mai mare din Turcia.

Atentatul nu a fost revendicat, insa mai multi oficiali, printre care si premierul Turciei, au afirmat ca potrivit primelor indicii Statul Islamic ar fi vinovat. Atacul a avut loc la terminalul sosiri al aeroportului, iar printre cele 41 de victime nu sunt luati in calcul si atacatorii kamikaze.

Le Figaro scrie ca, in urma atacului, a fost decretat doliu national in Turcia, pentru ziua de miercuri.

In ultimele luni, la Istanbul au avut loc mai multe atentate, soldate cu zeci de morti, revendicate ulterior de miscarea separatista Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de Statul Islamic.

La putin timp dupa atacuri, fostul premier victor Ponta a anuntat ca urma sa paraseasca Istanbulul marti seara, cu o cursa aeriana de pe acelasi aeroport, precizand ca se afla atunci la 10 minute distanta de Ataturk.

Ulterior, miercuri, acesta a venit cu completari, pe contul sau de Facebook, subliniind ca atacurile nu l-au speriat si ca va merge la Istanbul oricat de des va putea.

"Regret victimele acestei tragedii barbare. Ma bucur ca toti romanii din aeroport sunt bine! O sa merg in continuare cat de des pot la Istanbul (asa cum o sa merg la Bruxelles sau Paris)! Daca ne este frica au castigat teroristii! Daca avem curaj si solidaritate vom castiga noi, oamenii normali!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

De asemenea, acesta a postat si mesajul "Je suis Istanbul", pe un fond negru.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#bilant atentat Istanbul, #atac terorist Istanbul, #morti atac terorist Turcia , #Turcia