Atentat in Turcia: Supravietuitorii povestesc momentele de groaza de pe aeroport

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 09:22
8507 citiri
Atentat in Turcia: Supravietuitorii povestesc momentele de groaza de pe aeroport
Foto: Hepta.ro

A fost carnagiu marti seara la Istanbul. Trei atacatori sinucigasi au deschis focul, dupa care s-au aruncat in aer pe aeroportul international Ataturk. Bilantul provizoriu indica 36 de persoane ucise si aproape 150 de raniti. Supravietuitorii povestesc clipele de groaza prin care au trecut.

Hevin Zini, in varsta de 20 de ani, care a ajuns marti seara pe aeroportul din Istanbul, de la Dusseldorf, impreuna cu familia, plangea din cauza socului.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre atentatul din Istanbul

Ea a declarat pentru AP ca era sange peste tot, pe jos, si ca totul era facut bucati de explozii.

La randul sau, Judy Favish, care a petrecut doua zile la Istanbul - intr-o escala pe drumul spre Dublin - tocmai trecuse de check-in in momentul in care a auzit o explozie, urmata de focuri de arma si o detonare puternica. Ea a povestit ca s-a ascuns sub o tejghea pentru o perioada de timp. Tanara a adaugat ca pasagerii au fost condusi catre o cantina de la subsolul aeroportului, unde au fost tinuti timp de peste o ora, inainte sa li se permita sa iasa in exterior.

Un alt turist, citat de The Telegraph, a povestit clipele de cosmar: "Se auzeau impuscaturi intr-un loc si noi am fugit in directia opusa. Apoi, s-au auzit exploziile si oamenii au inceput sa alerge in cealalta directie. Au urmat alte impuscaturi. Am reusit sa iesim si dupa aceea s-a auzit inca o explozie".

Si Otfah Mohamed Abdullah a povestit pentru AFP momentele cumplite de pe aeroport: "Cineva a venit si a tras in noi, apoi sora mea a fugit. Eu am cazut, ea a continuat sa alerge. Am ramas la pamant pana cand atacatorul s-a oprit. Acum nu imi gasesc sora".

Ahmet Cimen, angajat pe aeroport, se afla in birou, lucra in tura de noapte, cand s-au auzit exploziile. "Am iesit din birou si am cautat o cale de iesire. Atunci am auzit o a doua bomba si a inceput haosul".

Focuri de arma, tipete si explozii au zguduit, marti seara, aeroportul international din Istanbul. Trei atacatori sinucigasi au deschis focul, dupa care s-au aruncat in aer pe aeroportul Ataturk, cel mai mare din Turcia.

36 de persoane au murit si peste 147 au fost ranite. Potrivit unui oficial turc, in randul victimelor sunt si straini. Nu exista deocamdata informatii ca printre victime s-ar afla romani. La nivelul Consulatului general al Romaniei de la Istanbul a fost activata o celula de criza.

Atentatul nu a fost revendicat, insa mai multi oficiali, printre care si premierul Turciei, au afirmat ca potrivit primelor indicii Statul Islamic ar fi vinovat.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#marturii atac terorist Instanbul, #atac terorist aeroport, #martori povesti atac Instanbul , #Turcia