Cel mai intens atac al turcilor asupra PKK de la inceperea actualei campanii

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 12:20
3385 citiri
Cel mai intens atac al turcilor asupra PKK de la inceperea actualei campanii
Foto: Ziare.com

Aviatia militara turca a lansat, in noaptea de marti spre miercuri, cel mai intens atac asupra pozitiilor militantilor kurzi din nordul Irakului de la lansarea raidurilor aeriene, spre finalul saptamanii trecute, a anuntat miercuri un oficial guvernamental turc.

Avioanele F-16 au atacat sase obiective din Irak, a precizat oficialul turc, sub acoperirea anonimatului, relateaza Reuters.

"Atacul de noaptea trecuta a fost cel mai mare de la declansarea acestei campanii, saptamana trecuta", a spus el.

Fortele turce au inceput, vineri, sa bombardeze pozitiile Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, drept raspuns la o serie de atacuri mortale contra unor ofiteri de politie turci revendicate de militantii kurzi.

Marti, avioane de vanatoare au atacat pozitiile PKK din provincia Sirnak, situata in sud-estul Turciei, in apropierea frontierei cu Irak.

Turcia isi reia raidurile contra PKK - doi soldati ucisi de rebeli (Video)

Atacul de marti noaptea intreprins de aviatia turca a avut loc la cateva ore dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat suspendarea de facto a procesului de pace cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerand "imposibila" continuarea tratativelor atat timp cat rebelii kurzi comit atacuri impotriva fortelor de securitate turce.

Angajate in toamna anului 2012, discutiile de pace dintre regimul islamo-conservator de la Ankara si liderul PKK aflat in inchisoare, Abdullah Ocalan, au fost serios puse sub semnul intrebarii dupa atentatul sinucigas din 20 iulie de la Suruc (sud), soldat cu 32 de morti. Atacul a vizat tineri militanti prokurzi si a fost atribuit de guvernul turc miscarii jihadiste Statul Islamic.

Ca represalii, miscarea kurda si-a intensificat atacurile impotriva membrilor fortelor de securitate turce, acuzand Ankara de a fi incurajat actiunile jihadistilor.

Dupa ce au lansat raiduri aeriene impotriva Statului Islamic in nordul Siriei, autoritatile turce au deschis un al doilea front, bombardand bazele PKK in nordul Irakului, ceea ce a insemnat sfarsitul armistitiului instituit in 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Turcia atac PKK, #Turcia Partidul Muncitorilor din Kurdistan, #atac Partidul Muncitorilor din Kurdistan , #Turcia