Declaratie controversata a presedintelui turc: Femeile nu sunt egale cu barbatii

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 23:16
11134 citiri
Declaratie controversata a presedintelui turc: Femeile nu sunt egale cu barbatii
Foto: asianews.it

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca femeile nu sunt egale cu barbatii si a sustinut ca feministele din tara sa resping ideea maternitatii.

Erdogan, care este un musulman practicant, a spus ca diferentele biologice fac astfel incat femeile si barbatii sa nu poata avea aceleasi functii, adaugand ca munca manuala nu se potriveste cu "natura delicata" a femeii, scrie The Guardian.

"Religia noastra a stabilit un anumit rol pentru femei, maternitatea. Unii oameni pot intelege asta, altii nu. Nu le poti explica asta feministelor pentru ca ele nu accepta conceptul de maternitate. Eu sarutam picioarele mamei mele pentru ca miroseau a Paradis.

Cateodata ea ma privea sfioasa si lacrima", a spus Erdogan la o intalnire din Istanbul pe tema justitiei pentru femei, vorbind unui public in care se afla si propria sa fiica, Sumeyye.

"Maternitatea este ceva diferit", a spus el, sustinand ca a avea un copil trebuie sa fie prioritatea femeii, pentru ca Islamul pretuieste femeile in calitatea lor de mame.

Erdogan a mers mai departe, sustinand ca femeile si barbatii nu trebuie tratati cu egalitate, "pentru ca ar insemna sa mergi impotriva legilor naturii".

"Caracterul, obiceiurile si fizicul lor sunt diferite. Nu poti pune o femeie care isi alapteaza copilul pe aceeasi treapta cu barbatii. Nu poti pune femeile sa lucreze in aceleasi locuri de munca cu barbatii, ca in regimurile comuniste. Nu poti sa le dai o lopata si sa le pui la lucru. E impotriva naturii lor delicate", a mai spus Erdogan.

El s-a plans si referitor la faptul ca, in deceniile trecute, femeile din satele din Anatolia faceau multa munca fizica, in timp ce sotii lor erau cam lenesi.

"Nu asta a fost cazul in Anatolia? Bietele noastre mame au suferit enorm si se alegeau cu durere de spate, pe cand barbatii jucau carti si aruncau cu zarurile la ceainarii. Ceea ce e nevoie pentru femei este mai degraba un concept al echivalentei, nu al egalitatii. Pentru ca egalitatea transforma victima in opresor si viceversa", a spus Erdogan.

Erdogan, care are 60 de ani, este casatorit din 1978 cu sotia sa Emine, cu care are doi baieti si doua fete.

Erdogan a atras ura miscarii feministe din Turcia cand a declarat ca fiecare femeie turca ar trebui sa aiba trei copii si a incercat sa limiteze dreptul la avort, la pilulele contraceptive si la operatiile de cezariana.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Erdogan femeia egala barbat, #Ergogan inegalitate femie barbat, #Erdogan Islam femeie barbat , #Turcia
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
In USA este invers "Barbatii nu sint egali cu femeile" !
Poza elem
elem
rank 5
nu sunt egale, sunt mai presus!