Premierul turc il copiaza pe Putin: Femeile sa aiba cel putin trei copii

Vineri, 09 August 2013, ora 11:31
1995 citiri
Premierul turc il copiaza pe Putin: Femeile sa aiba cel putin trei copii
Foto: Arhiva

Prim-ministrul turc Recep Erdogan a facut un apel la femeile din Turcia sa aiba cel putin cate trei copii, joi, in timpul unui discurs in fata sustinatorilor sai.

"Ca premier, am dreptul sa sfatuiesc femeile sa aiba cel putin trei copii. Nu am propus ca acestea sa fie obligate prin lege, este optional", a spus Erdogan, adresandu-se sustinatorilor lui, potrivit LBC International.

Premierul turc si-a exprimat in numeroase randuri ingrijorarea privind declinul populatiei tinere din Turcia si a spus chiar ca Guvernul condus de el ar putea lua in considerare oferirea unei recompense pentru familiile care au minimun trei copii.

Erdogan vrea de la femeile turce mai multi copii - vezi care-i miza natalitatii

Declaratiile lui Erdogan au fost dur criticat in spatiul public, numeroase persoane acuzand ca acesta incearca sa intervina in vietile oamenilor.

Ca raspuns la criticele aduse, prim-ministrul turc a repetat faptul ca nu este o obligatie legala, ci o recomandare, adaugand ca, daca presedintele rus Vladimir Putin poate da astfel de sfaturi, el de ce sa nu o faca?

Statisticile spun ca, in cele mai mari orase ale Turciei, femeile nasc din ce in ce mai putini copii. In ultimii ani, in aceste zone, natalitatea a scazut pana la 2,1 copii per femeie. Aceasta este una dintre problemele lui Erdogan, dar analistii spun ca el se teme de altceva, noteaza Deutsche Welle.

Turcia: Erdogan gaseste noi intelesuri pentru democratie

Pe de alta parte, natalitatea este foarte mare in sudul si sud-estul tarii, acolo unde cei mai multi oameni nu se declara de nationalitate turca, ci kurda. In aceste zone populate cu preponderenta de oameni de origine kurda, femeile nasc cate 15-20 copii (in medie), iar in alte cazuri chiar mai multi.

Fiind zone extrem de sarace, femeile de aici nu au acces la educatie si nici la mijloace contraceptive. Teama autoritatilor consta in faptul ca, daca aceasta tendinta se mentine, in doar cateva decenii Turcia va fi "mult mai kurda" decat este astazi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Erdogan femei, #premier turc femei, #Erdogan trei copii, #Erdogan copii femei, #premier turc copii , #Turcia