Erdogan sustine ca Turcia nu se teme de amenintarile Germaniei

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 21:29
3711 citiri
Erdogan sustine ca Turcia nu se teme de amenintarile Germaniei
Foto: Facebook Racep Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a transmis vineri seara partii germane ca nu poate speria cu amenintari Ankara. Aceste declaratii au loc in urma unei noi escaladari a tensiunilor diplomatice dintre cele doua tari, dupa ce guvernantii de la Berlin au condamnat arestarea a sase activisti pentru drepturile omului, inclusiv a directoarei Amnesty Turcia, transmite BBC.

Germania a anuntat deja ca a inghetat toate livrarile de arme catre turci, precizand ca va trebui sa ia in considerare drepturile omului chiar si atunci cand ia decizii cu privire la exporturi. De asemenea, un consilier guvernamental nu a exclus sanctiuni economice suplimentare impotriva Turciei.

"Voi nu aveti puterea de a murdari Turcia", a declarat Erdogan.

De asemenea, guvernantii germani au emis un avertisment pentru cetatenii care risca sa fie arestati in mod arbitrar in Turcia.

Ministrul Finantelor, Wolfgang Schauble, a acuzat autoritatile turce ca se comporta asemenea militiei din RDG, tocmai pentru ca aresteaza cetateni straini si le refuza acces consular, acest lucru fiind valabil pentru mai multi jurnalisti cu dubla cetatenie germana care au fost arestati in ultimele luni in Turcia.

"Oamenii, care merg in Turcia pentru munca sau treburi personale, trebuie sa demonstreze vigilenta", a anuntat ministerul de Externe al Germaniei.

Insa, Erdogan a catalogat acest avertisment de calatorie drept "nefondat si rau intentionat". Acesta a explicat ca germanii nu pot speria prin amenintari Turcia.

Vicepremierul Memet Simsek a dezmintit ca zeci de companii germane ar fi vizate de acuzatii de terorism in Turcia.

"Vreau sa asigur comunitatea germana de afaceri ca firmele si companiile germane nu reprezinta subiectul unor investigatii pentru finantarea terorismului", a precizat Simsek.

De asemenea, acesta a precizat ca tara si-a luat un angajament pentru a imbunatati climatul de investitii, a intari domnia legii, a imbunatatii standardele democratiei si a implementa standardele Uniunii Europene.

Publicatia Die Zeit a relatat ca guvernantii Angelei Merkel au primit din partea diplomatilor turci o lista cu 68 de companii si indivizi germani, care sunt acuzati de sprijinirea miscarii "teroriste" a clericului islamist Fethullah Gulen.

Printre aceste companii se numara Daimler si BASF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Erdogan mesaj Germania frica , #Turcia