Atentat cu masina capcana in centrul capitalei Turciei: Cel putin 34 de morti si 125 de raniti (Foto & Video) UPDATE

Luni, 14 Martie 2016, ora 06:29
14871 citiri
Atentat cu masina capcana in centrul capitalei Turciei: Cel putin 34 de morti si 125 de raniti (Foto & Video) UPDATE
Foto: Instagram/EMRE.B MORNINGSTAR

O explozie puternica a avut loc, duminica seara, in centrul capitalei turce. Cel mai recent bilant numara 34 de morti si 125 de raniti, dintre care 19 sunt in stare critica, a anuntat ministrul turc al Sanatatii.

Un bilant anterior, in jurul orei 21:00, anunta 32 de morti si 75 de raniti. Guvernatorul Ankarei a confirmat ca este vorba de un atac terorist cu masina capcana.

MAE transmite ca pana acum nu exista informatii cu privire la victime de cetatenie romana.

"Pana la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetatenia victimelor, verificarile fiind in curs. Misiunea diplomatica romana se afla in legatura permanenta cu autoritatile turce si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate daca situatia o va impune", precizeaza MAE, raspunzand unei solicitari a agentiei News.ro.

Masina capcana a explodat langa un autobuz plin cu pasageri

Conform BBC, explozia a avut loc in cartierul Kizilay, langa o statie de autobuz importanta. La cateva sute de metri se aflau Ministerul Justitiei si de cel de Interne, dar si un tribunal important si fostul birou al premierului.

Hurriyet Daily News arata ca mai multe vehicule au luat foc. Zgomotul deflagratiei s-a auzit de la cativa kilometri.

Se pare ca masina capcana a explodat langa un autobuz plin cu pasageri, pe bulevardul Ataturk. Dupa deflagratie, filmata de camerele de supraveghere, s-au auzit si mai multe focuri de arma.

Zona a fost evacuata, existand temeri legate de un al doilea atac. Ranitii au fost dusi la 10 spitale.

Explozia a fost surprinsa in imagini si inregistrari si de catre martori. Se poate observa cum trec pe langa un autobuz mai multe masini, iar la un moment dat autobuzul ia foc.

Nicio grupare nu a revendicat pana acum atacul, insa exista suspiciuni ca ar fi fost comis fie de PKK, fie de o organizatie afiliata, potrivit declaratiilor unui oficial din securitatea turca, citat de Reuters.

Premierul Ahmet Davutoglu a convocat o sedinta de urgenta. Presedintele Racep Tayyip Erdogan se afla la Istanbul si a fost informat de atentat de ministrul de Interne. Este de asteptat ca Erdogan sa revina in aceasta seara la Ankara.

SUA si-au avertizat cetatenii cu 2 zile inainte

Pe site-ul Ambasadei SUA la Ankara, un mesaj postat cu doua zile in urma ii avertiza pe americani ca vor fi atacuri.

"Ambasada SUA informeaza cetatenii americani ca exista informatii cu privire la un potential atac terorist impotriva unor cladiri ale Guvernului turc situate in zona Bahcelievler din Ankara. Cetatenii americani ar trebui sa evite aceasta zona", se arata in mesajul mentionat.

Turcia, zguduita de atentate

E a treia explozie majora in capitala turca din octombrie 2015. Atunci, intr-un atac de care se face responsabil Statul Islamic, au murit 103 persoane.

Turcia, in alerta maxima: Noi masuri de securitate dupa atentatul de la Ankara

Luna trecuta, un atac cu bomba, in Ankara, a ucis 28 de persoane, ranind alte peste 80, acesta fiind revendicat de un grup militant kurd.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atac bomba Turcia, #explozie Ankara duminica, #explozie morti Ankara 13 martie , #Turcia