Grecii si turcii, ingropati in zapada

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 10:24
3195 citiri
Grecii si turcii, ingropati in zapada
Foto: Trend

Racirea vremii si ninsorile abundente provoaca accidente si blocari in trafic si in Turcia si Grecia, alte doua tari europene afectate de valul de precipitatii ce s-a abatut si asupra Romaniei.

Ninsorile masive din ultimele zile continua sa puna probleme turcilor, autoritatile decizand inchiderea unor scoli si restrictionarea circulatiei in anumite zone.

Strazile din Turcia sunt aproape imposibil de strabatut, in ultimele doua zile avand loc sute de accidente rutiere, scrie Trend.

Scolile au fost inchise, marti, in mai multe orase, inclusiv in Istanbul, Zonguldak, Bursa, Bayburt, Erzincan, Sivas, Malatya, Kahramanmaras, Kocaeli, Bingol, Elazig si Gumushane.

Drumurile din peste 1.000 de sate au fost inchise, din cauza zapezilor.

Un autobuz cu 20 de pasageri s-a rasturnat, marti, in Istanbul, o persoana murind si alte 16 fiind ranite. Un alt accident grav a avut loc tot in Istanbul, in cartierul Caglayan, unde doua autobuze s-au ciocnit si au provocat blocarea circulatiei. Nimeni nu a fost ranit.

Nici in Grecia, situatia nu e mai placuta. Loviti de masurile de austeritate, grecii trebuie sa aiba de-a face acum si cu zapezile si cu temperaturile scazute. Marti, la Atena s-au inregistrat minus 13 grade, scrie Press TV.

Cele mai afectate sunt persoanele fara adapost, procentul acestora crescand cu 30 la suta de la inceputul crizei economice, in 2009. La ora actuala, in Grecia sunt cel putin 20.000 de oameni fara adapost, numai in Atena locuind pe strazi 10.000 de oameni.

Autoritatile din Grecia au anuntat ca sunt pregatite pentru noul val de frig care urmeaza sa dureze pana joi.

"Atena este un oras mare si haotic si la orice colt de strada se poate ascunde o persoana fara adapost. Avem nevoie de ajutor in primul rand sa-i gasim", a declarat, pentru sursa citata, George Apostolopoulos, directorul depastamentului care se ocupa de acesti oameni, din cadrul primariei Atenei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#zapada Turcia, #zapada Grecia, #iarna Europa ianuarie , #Turcia