Haos in Turcia Concordia Chiajna e blocata langa aeroport: Nu-ti dai seama daca e meci sau Revolutie

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 03:58
5058 citiri
Haos in Turcia Concordia Chiajna e blocata langa aeroport: Nu-ti dai seama daca e meci sau Revolutie
Foto: Twitter/Gilio

Haos in Turcia, vineri noaptea: Un grup al armatei turce a anuntat ca ar fi preluat controlul tarii. Podurile de peste Bosfor din Istanbul au fost inchise. Pe strazi se aud focuri de arme si televiziunile turce vorbesc de mai multe explozii. Niciun avion nu pleaca din Turcia si mai multi romani au ramas blocati pe aeroport.

Echipa de fotbal Concordia Chiajna, care ar fi trebuit sa se intoarca in tara in aceasta seara, este blocata in Turcia, la un hotel de langa aeroportul din Istanbul.

Lovitura de stat in Turcia - urmareste LIVE cele mai recente evenimente

"Autoritatile romane, cei de la ambasada si de la consulat, ne-au spus ca totul este sub control si sa asteptam noi informatii. Situatia este foarte confuza, inclusiv pe strazi. Nu iti dai seama daca e meci de fotbal sau Revolutie. Noi suntem in apropiere de aeroport, se aud sirene, e forfota. Tot ce ne dorim e sa ne intoarcem in tara", a declarat Florin Petrescu, ofiter de presa al echipei, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Si deputatul Cezar Preda se afla pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Acesta a povestit, la Antena 3, ca s-a creat haos: nu mai sunt filtre de securitate si oamenii au luat cu asalt aeroportul. Potrivit acestuia, sunt mii de oameni care asteapta sa intre in zona de transfer si nu sunt lasati. Altii sunt pe pista.

Iata unde pot suna romanii care se afla acum in Turcia

Ore intregi nu a fost clar cine detine controlul in Turcia, iar situatia a devenit si mai tensionata dupa ce oamenii au iesit in strada la indemnul lui Erdogan.

Confruntarile armate intre factiunea care a vrut sa rastoarne guvernul si fortele guvernamentale au fost puternice. Armata a doborat un elicopter al pucistilor, cladirea Parlamentului a fost bombardata, explozii au zguduit atat Ankara cat si Istanbulul si tancurile au blocat strazile principale. In aceste ciocniri este posibil sa fi fost raniti si civili, existand imagini in care se vede cum soldatii trag in oameni, in Istanbul.

Pe masura ce orele au trecut, insa, Guvernul pare sa fi recapatat controlul in majoritatea zonelor fierbinti. Premierul a anuntat ca tentativa de lovitura de stat a esuat, iar responsabilii vor fi aspru pedepsiti.

Surse Reuters sustin ca avionul lui Erdogan ar fi aterizat la Istanbul. Amintim ca presedintele era in concediu in strainatate in momentul in care a fost declansata lovitura de stat. El a incercat apoi sa se intoarca in tara, insa pucistii nu i-au permis sa aterizeze. Apoi au aparut diverse ipoteze cum ca s-ar fi dus la Teheran sau ca ar fi cerut azil in Germania si a fost refuzat. Alte zvonuri vorbeau despre posibile destinatii ca Olanda si Marea Britanie pentru Erdogan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani blocati Turcia, #lovitura stat Turcia , #Turcia
Comentarii