Ministru turc: Aveti grija cu scolile Gulen, sa nu se intample si in Romania ca in Turcia

Miercuri, 17 August 2016, ora 18:53
9672 citiri
Ministru turc: Aveti grija cu scolile Gulen, sa nu se intample si in Romania ca in Turcia
Foto: Facebook/Fetullah Gulen

Lutfi Elvan, ministrul Dezvoltarii din Turcia, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca scolile din miscarea Gulen din Romania ar putea fi la baza unei lovituri de stat cum a fost cea din Turcia in 15 iulie.

"Va privim ca pe niste prieteni si va spun cu toata sinceritatea sa aveti mare grija cu scolile organizatiei teroriste FETO; este posibil sa se intample peste ceva vreme si aici ce s-a intamplat in Turcia", a sustinut ministrul turc.

In ce priveste reactia autoritatilor romane in legatura cu scolile, Elvan a spus ca acestea trebuie sa actioneze cum considera ca este corect.

"Noi am trecut prin asa ceva si nu va dorim sa treceti prin aceasta experienta", a mai spus demnitarul.

El a declarat ca in Romania este greu de inteles aceasta "organizatie terorista" cu mai multe fete care practica un tip de islamism distorisionat. De asemenea, Lutfi Elvan a sustinut ca scolile din miscarea Gulen "racoleaza" copii incepand cu varsta de cinci ani, uneori chiar copii al unor demnitari inalti, in care investesc foarte mult, ca apoi sa-i plaseze in institutii publice.

Ministrul turc al Dezvoltarii se afla intr-o vizita de doua zile in Romania, in perioada 16 - 17 august. Lutfi Elvan a avut o intalnire cu omolgul sau roman Costin Borc, pe care l-a informat in legatura cu situatia din Turcia, dar cei doi oficiali au discutat si despre dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Turcia.

Elvan a multumit statului roman pentru "reactia ferma" pe care a avut-o dupa tentativa de lovitura de stat din 15 iulie si a subliniat ca Romania este un partener strategic al Turciei.

Reamintim ca Turcia il considera vinovat pe fostul imam Fethullah Gulen (foto) de puciul esuat din 15 iulie. Recent, Ankara a cerut oficial SUA arestarea sa. Gulen, care e in exil in SUA din 1999, dezminte orice implicare in organizarea loviturii de stat.

Doi romani, profesori la Universitatea din Karabuk, au fost retinuti in Turcia pe 13 august si au stat inchisi pana marti, in cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitura de stat, acestia fiind eliberati dupa trei zile fara a fi pusi sub acuzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lutfi Elvan avertisment scoli Gulen Romania, #scoli Gulen Romania avertisment Turcia, #scoli Gulen Romania lovitura stat, #Gulen lovitura stat Turcia , #Turcia