Miting pro-Erdogan la Koln: Peste 10.000 de turci isi sustin presedintele (Video)

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 22:09
4265 citiri
Miting pro-Erdogan la Koln: Peste 10.000 de turci isi sustin presedintele (Video)
Foto: Captura video Twitter

Aproximativ 10.000 de sustinatori ai presedintelui Erdogan participa, in orasul german Koln, la o manifestatie impotriva recentei tentative de lovitura de stat din Turcia.

Numarul protestatarilor este cu mult mai mic decat estimarile initiale ale politiei, care se astepta la o prezenta de aproximativ 30.000 de persoane, informeaza DPA.

Protestul, organizat de asociatia turco-europeana UETD sub motto-ul "Da pentru democratie. Nu pentru lovitura de stat", este indreptat impotriva tentativei de lovitura de stat din data de 15 iulie, soldat cu peste 260 de morti si in urma careia a fost declansata o ampla campanie de demitere si arestare a presupusilor complotisti.

Politia din Koln a interzis prezentarea in timpul manifestatiei a unei inregistrari in care apare presedintele Erdogan, motivand ca ar putea provoca agitatie in randul participantilor. Un purtator de cuvant prezidential a denuntat aceasta masura ca "inacceptabila" si a sugerat ca altele ar fi "motive reale".

Joi, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a cerut Berlinului sa ii extradeze pe sustinatorii lui Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara de orchestrarea tentativei de lovitura de stat din 15 iulie si care traieste in Statele Unite de mai multi ani, intr-un exil autoimpus. Pe de alta parte, Gulen neaga orice implicare in acesta actiune si chiar a condamnat lovitura de stat.

Cavusoglu a insinuat ca mai multi procurorii si judecatorii care fac parte din miscarea lui Gulen se afla in Germania, unde traieste o importanta minoritate turca.

Se estimeaza ca in Germania ar trai aproximativ 100.000 de adepti ai clericului musulman.

Politia a anuntat ca peste 2.700 membri ai fortelor de ordine au fost mobilizati pentru a asigura securitatea la acest eveniment.

Concomitent, in oras au loc au fost anuntate patru contra-demonstratii, la fiecare fiind asteptati pana la 1.500 de participanti.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#miting sustinere Erdogan Germania Koln , #Turcia