Pentru prima data in istoria moderna, Turcia are ministru o femeie care poarta valul islamic

Sambata, 29 August 2015, ora 12:22
4666 citiri
Pentru prima data in istoria moderna, Turcia are ministru o femeie care poarta valul islamic
Foto: Twitter/Aysen Gurcan

O femeie purtand valul islamic a devenit vineri ministru in guvernul de la Ankara, aceasta fiind o premiera in istoria moderna a Turciei, tara musulmana, dar laica.

Aysen Gurcan va fi ministru al familiei si politicilor sociale in guvernul interimar anuntat de Ahmet Davutoglu si care va conduce afacerile curente ale tarii pana la alegerile anticipate din noiembrie.

Mama a trei copii si absolventa a Universitatii de Comert din Istanbul, Aysen Gurcan este membra a consiliului de administratie al unei fundatii de inspiratie islamica, intitulat "Serviciul pentru tineri si educatie" (Turgev).

Ahmet Davutoglu, numit premier interimar in Turcia - anunt oficial despre alegerile anticipate

Acest ONG s-a aflat in centrul unui scandal de coruptie care i-a vizat, la finalul lui 2013, pe actualul presedinte al tarii, Recep Tayyip Erdogan, pe atunci premier, familia acestuia si anturajul lui politic.

Presedintele turc a aprobat vineri seara componenta guvernului interimar prezentat de premierul Ahmet Davutoglu, guvern care urmeaza sa conduca tara pana la alegerile legislative anticipate de pe 1 noiembrie.

Conform Constitutiei turce, acest guvern interimar nu are nevoie de aprobarea parlamentului, acordul presedintelui fiind suficient pentru a-si intra in atributii.

Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) se afla singur la putere in Turcia din 2002. In urma alegerilor din 7 iunie, el a pierdut insa majoritatea parlamentara, iar negocierile politice purtate de premierul Ahmet Davutoglu cu opozitia nu au dus la niciun rezultat. In aceasta situatie au fost convocate alegeri legislative anticipate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Turcia femeie ministru val, #Turcia femeie ministru , #Turcia
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
S
Stan
rank 1
Sa ma ierte Dumnezeu, da femeea asta e nascuta sa poarte val,...