Politia turca a arestat 7 persoane in legatura cu fuga fostului sef Nissan Carlos Ghosn

Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 12:15
6056 citiri
Politia turca a arestat 7 persoane in legatura cu fuga fostului sef Nissan Carlos Ghosn
Foto: Hepta (Arhiva)

Politia din Turcia a retinut sapte persoane, inclusiv patru piloti, in cadrul unei investigatii deschise de politie in legatura cu tranzitul fostului presedinte al Nissan Carlos Ghosn, care a fugit din Japonia in Liban, via Istanbul.

Ghosn, unul dintre cei mai cunoscuti sefi de companii din lume, a devenit cel mai faimos evadat din Japonia, anuntand marti ca a fugit in Liban pentru a scapa de un sistem de justitie "corupt".

Persoane apropiate situatiei au declarat ca Ghosn a sosit luni la Beirut, de la Istanbul, cu un avion privat, a relatat joi televiziunea NTV, transmite Reuters.

Site-ul Hurriyet a relatat, citand un oficial din Ministerul de Interne din Turcia, ca politia de frontiera turca nu a fost informata de sosirea lui Ghosn, iar intrarea si iesirea lui din tara nu au fost inregistrate.

Avionul a sosit luni, la ora 5:30 a.m. (04:30 ora Romaniei), la aeroportul Ataturk din Istanbul, procurorii ordonand arestarile dupa extinderea investigatiei.

Informatiile nu au putut fi confirmate imediat, potrivit Reuters.

Extras de o firma de securitate

In Japonia, televiziunea NHK a relatat ca autoritatile japoneze i-au permis lui Ghosn sa poarte la el un pasaport francez de rezerva, incuiat intr-o caseta, in perioada eliberarii sale pe cautiune, oferind o informatie legata de modul in care acesta a reusit sa evadeze din Japonia in Liban.

Procuratura a perchezitionat joi resedinta lui Ghosn din Tokyo, a mai relatat NHK.

Omul de afaceri, care detine cetatenie franceza, libaneza si braziliana, a fost extras din Tokyo de catre o companie privata de securitate, in urma cu cateva zile, aceasta fiind o culminare a unui plan pregatit in ultimele trei luni.

Autoritatile japoneze nu au comentat oficial fuga lui Carlos Ghosn. Institutiile guvernamentale japoneze sunt inchise in aceasta saptamana pentru sarbatoarea Anului Nou.

Liban: A intrat legal in tara

In Liban, autoritatile au anuntat ca Ghosn a intrat legal in tara, cu pasaport francez. Dar unul dintre avocatii japonezi ai lui Ghosn a spus ca are inca in posesie toate cele trei pasapoarte ale acestuia, in conformitate cu termenii eliberarii pe cautiune.

Cu toate acestea, Ghosn detinea si un pasaport francez de rezerva, potrivit unor surse citate de NHK.

Ghosn ar fi fost obligat din luna mai sa detina un pasaport, a relatat NHK, fara sa precizeze motivul. Strainii din Japonia sunt obligati sa detina carduri de identificare emise de guvern sau sa aiba in permanenta la ei pasaportul.

NHK a mai relatat ca avocatii lui Ghosn au solicitat ca termenii eliberarii pe cautiune sa fie modificati astfel incat acesta sa aiba la el pasaportul, intr-o caseta inchisa. Cheia casetei ar fi fost in posesia avocatilor acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#carlos ghosn, #arestari caz Carlos Ghosn, #Turcia arestari Carlos Ghosn , #Turcia