Presedintele turc, foc si para pe SUA: Ii voi spune lui Obama "iata cum au folosite armele voastre"!

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 00:58
6026 citiri
Presedintele turc, foc si para pe SUA: Ii voi spune lui Obama "iata cum au folosite armele voastre"!
Foto: Captura Youtube/News Program

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuza ca armament furnizat de SUA a ajuns la reteaua terorista Stat Islamic sau a fost utilizat de gruparea kurda Partidul Uniunii Democratice (PYD) pentru atacarea civililor, afirmand ca va discuta despre acest lucru cu omologul sau american, Barack Obama.

"Ii voi spune presedintelui Barack Obama: 'iata cum au utilizate armele pe care le-ati furnizat!'", a declarat Erdogan vineri, conform site-ului agentiei Reuters.

"In urma cu cateva luni, i-am spus lui Barack Obama despre armamentul furnizat de Statele Unite. Au fost trimise trei avioane cu arme: jumatate au ajuns la organizatia terorista Daesh (n.red. - Stat Islamic), iar cealalta jumatate la grupul kurd Partidul Uniunii Democratice (PYD) ", a adaugat Erdogan.

"Impotriva cui au fost folosite aceste arme? Au fost utilizate contra civililor si au murit oameni", a subliniat Erdogan.

Atentat terorist la Ankara: Zeci de morti si raniti in urma unei explozii in apropierea Parlamentului turc - (Video) UPDATE

Presedintele Turciei pare sa se refere la un transport american de armament de la sfarsitul anului 2014 destinat militiilor kurde din orasul sirian Kobane. Oficiali de la Pentagon au admis ca o parte din acel transport de armament a ajuns la militanti ai organizatiei teroriste Stat Islamic. Ulterior, Pentagonul a anuntat ca armele furate au fost localizate si distruse printr-un atac aerian.

Soimii Libertatii Kurdistanului, o grupare disidenta a miscarii separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat vineri seara atentatul comis miercuri la Ankara, soldat cu 28 de morti.

Turcia: Atentat asupra unui convoi militar, la o zi dupa macelul din Ankara

Administratia Recep Tayyip Erdogan a atribuit atentatul de la Ankara altei miscari kurde, Partidul Uniunii Democratice (PYD), activ in Siria si Irak, care insa neaga orice implicare.

Administratia de la Ankara incearca, pe fondul unor disensiuni cu SUA si UE, sa atribuie insurgentilor kurzi responsabilitatea atentatului de la Ankara, desi gruparea Unitatea de Protectie a Poporului Kurd (YPG) a respins acuzatiile, anuntand ca atacul a fost comis de reteaua terorista Stat Islamic. Premierul Ahmet Davutoglu a declarat, joi, ca atentatul comis miercuri seara la Ankara, soldat cu 28 de morti, este opera gruparii Unitatea de Protectie a Poporului Kurd (YPG), activa in Siria, in complicitate cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). In acest context, Administratia Recep Tayyip Erdogan a intensificat raidurile aeriene antikurde in nordul Irakului.

In urma cu cateva zile, Turcia si Statele Unite au avut un schimb dur de replici din cauza grupului kurd YPG. Ankara sustine ca organizatia kurda coopereaza cu Rusia in Siria si este asociata cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care are de mult timp revendicari teritoriale in Turcia.

Autoritatile turce au spus in repetate randuri ca grupul YPG, aripa militara a Partidului Uniunii Democratice (PYD), este o organizatie terorista care are legaturi puternice cu teroristii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si ca ambele grupuri sunt coordonate de aceleasi centre de operatiuni din localitatea irakiana Qandil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Turcia acuza SUA arme Kurzi teroristi, #atentat terorist Turcia morti , #Turcia