Presedintele Turciei si-a scurtat vizita la Bucuresti, din cauza atacului din Istanbul

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 13:37
4175 citiri
Presedintele Turciei si-a scurtat vizita la Bucuresti, din cauza atacului din Istanbul
Foto: Digi 24

Presedintele Turciei Recep Erdogan si-a scurtat vizita in tara noastra, din cauza atacului de marti din Istanbul, in urma caruia doi agresori si procurorul luat ostatic de acestia au murit.

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, liderul turc nu va mai participa la dineul de miercuri seara oferit de presedintele roman Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen.

"Va salut cu sentimente sincere, din inima. Ma aflu in Romania, tara prietena, dupa opt ani de la ultima vizita. Ieri (marti - n.red.), la Instanbul, in cel mai mare tribunal, au intrat cu forta in biroul unui procuror si, dupa ce l-au luat ostatic, l-au ucis miseleste. El este un erou. Si ei au fost si au platit greu acest act.

Multumesc prietenului meu, domnul presedinte Iohannis, pentru amabilitatea de a-mi fi urat condoleante. Trebuie sa continuam lupta impotriva terorismului in plan modial. Procurorul turc va fi inmormantat astazi. Eu ii urez sa se odihneasca in pace si sa aiba parte de paradis. Am transmis consoleante intregii familii. Sper sa-i pot vizita si sa-mi exprim condoleantele. Partidul nostru va lua masuri referitoare la ceea ce s-a intamplat", a declarat Erdogan, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau roman Klaus Iohannis.

Teroristi intr-un tribunal din Istanbul: Au luat ostatic un procuror, ii tin pistolul la tampla (Foto/Video) - UPDATE

Procuror luat ostatic la Istanbul: Atacatorii au fost ucisi, captivul e grav ranit

Procurorul luat ostatic intr-un tribunal din Istanbul a murit

Recep Erdogan a precizat ca toate tarile care cred in democratie trebuie sa lupte impotriva terorismului. "Voi continua aceasta lupta pana la capat", a asigurat liderul turc.

Doi atacatori inarmati au patruns marti intr-un tribunal din Istanbul si au luat ostatic un procuror. Magistratul Mehmet Selim Kiraz se ocupa de dosarul adolescentului, Berkin Elvan care a murit in urma unui atac cu gaze lacrimogene al politiei din Turcia, in vara anului 2013, in timpul protestelor pentru Parcul Gezi. Una dintre revendicarile atacatorilor a fost ca politistii care l-au ucis pe Elvan sa isi recunoasca vina.

Agresorii ucisi marti de politie faceau parte dintr-o grupare considerata terorista nu doar in Turcia, ci si pe teritoriul Uniunii Europene si Statelor Unite. Este vorba despre Frontul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP/C), o organizatie marxist-leninista fondata in anul 1978. Aceasta este responsabila pentru mai multe asasinate si atentate sinucigase comise in Turcia, unele dintre ele impotriva politiei.

Un incident armat a avut loc si miercuri in Istanbul, dupa ce doua persoane inarmate au intrat in sediul Partidului AK aflat la putere in Turcia. Cei doi atacatori inarmati au fost imobilizati de politisti si arestati, fara sa se inregistreze victime in urma operatiunii.

Teroare la Istanbul: Atac armat la sediul partidului de la putere UPDATE (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinte Turcia scurtat vizita, #Erdogan scurtat vizita Romania , #Turcia