Protestele din Turcia: Eleva impuscata si sute de copii retinuti de politisti

Joi, 27 Iunie 2013, ora 12:41
2722 citiri
Protestele din Turcia: Eleva impuscata si sute de copii retinuti de politisti
Foto: Hurriyet

Aproape 300 de copii au fost retinuti de catre autoritati, iar unul dintre acestia a fost chiar impuscat, minorul fiind ranit, in timpul violentelor proteste din Turcia.

Abuzurile asupra minorilor au fost semnalate de catre Asociatia Children on the Agenda, intr-un raport realizat pentru perioada 28 mai - 25 iunie, scrie Hurriyet.

Proteste in Turcia: 25 de tineri arestati pentru postarile de pe Twitter

Potrivit raportului, cel putin 294 de copii au fost retinuti de catre politisti in timpul demonstratiilor. Cei mai multi au fost in Adana, respectiv 130 de minori, 78 in Ankara, 35 in Istanbul, 34 in Izmir, 15 in Mersin si doi in Kayseri.

De asemenea, datele semnaleaza numaroase cazuri in care copiii au fost expusi gazelor lacrimogene, tunurilor cu apa si zgomotului grenadelor, iar unii dintre ei au fost batuti cu bastoanele. Totodata, cativa copii au fost retinuti pe ascuns, fara sa fie inregistrati la sectia de politie, incatusati si identificati.

Proteste in Turcia Tinerii refuza sa plece, chiar daca Guvernul a dat inapoi

Asociatia afirma ca unii dintre minori au fost retinuti in scopul combaterii actelor teroriste. Cel mai grav punct al raportului este cazul in care un copil a fost impuscat, acesta fiind ranit de glont. Este vorba despre o eleva de liceu de 17 ani, care a fost atinsa de glont in zona spatelui, in Piata Taksim din centrul Istanbului, pe 1 iunie. Familia fetei a facut plangere in acest caz.

Cel mai mare protest anti-Guvern din ultimii ani are loc in Turcia, incepand din 31 mai, dupa ce autoritatile au decis demolarea Parcului Gezi din centrul Istanbulului pentru construirea unui mall. Numeroase ciocniri au avut loc intre fortele de ordine si protestatari in cele peste trei saptamani de demonstratii.

Proteste in Turcia: Femeile au devenit simbolul manifestatiilor (Galerie foto)

Politistii au aruncat cu gaze lacrimogene si au tras cu tunuri de apa in oamenii care manifestau in mai multe orase turcesti. Datele oficiale arata ca mai mult de 5.000 de persoane au fost ranite, iar cinci au murit, printre care si un politist, in violentele proteste.

Manifestatiile au avut loc in contextul in care tensiunile sunt in crestere in Turcia, din cauza autoritarismului premierului Recep Erdogan si a radacinilor islamiste ale partidului sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#copii protest Turcia, #copii retinuti protest Turcia, #copil impuscat protest Turcia, #protest Turcia , #Turcia
Comentarii
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
Clar, se trece la copy/paste Teheran: studenta/eleva impushcata