Sute de mii de mailuri ale partidului lui Erdogan, publicate de Wikileaks - Romania apare in zeci de mesaje

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 10:58
12437 citiri
Sute de mii de mailuri ale partidului lui Erdogan, publicate de Wikileaks - Romania apare in zeci de mesaje
Foto: Ziare.com

Turcia a blocat, miercuri, accesul la site-ul Wikileaks, unde au fost publicate circa 300.000 de emailuri ale partidului de guvernare, AKP. Printre acestea, se numara si zeci de mesaje in care apare Romania.

Masura a fost luata de institutia ce reglementeaza mediul online in Turcia, care a transmis ca este vorba de o "masura administrativa". Acest termen este invocat adesea de organism atunci cand blocheaza accesul la diverse site-uri.

Wikileaks a dat publicitatii in noaptea de marti spre miercuri aproape 294.548 de emailuri de pe serverul intern al partidului aflat la guvernare in Turcia, AKP, si mii de fisiere atasate.

Printre mesajele publicate se numara si 90 in care este inclusa Romania, fiind vorba de analize ale situatiei economice in regiune.

"Wikileaks a devansat programul de publicare in replica la represiunea guvernamentala de dupa lovitura de stat", se arata intr-un comunicat Wikileaks.

"Am verificat materialele si sursa, care nu are nicio legatura cu elemente aflate in spatele loviturii de stat sau cu un partid sau stat rival", adauga Wikileaks, care a subliniat ca nu este nici pro, nici antiguvernamental, ci serveste "adevarul".

Potrivit site-ului, cele aproape 300.000 de mailuri publicate marti sunt doar prima serie si au fost obtinute de la adresele membrilor AKP ce incep cu litere de al A la I.

Cel putin 6.000 de oameni au fost retinuti dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia, a anuntat Ministerul turc de Justitie.

Printre ei se numara comandantul Armatei a II-a, care se ocupa de protectia granitelor tarii cu Irakul, Iranul si Siria, consilierul sef al lui Erdogan pe probleme militare, dar si comandantul bazei aeriene Incirlik, folosita de trupele SUA.

230 de persoane, inclusiv aproximativ 100 de pucisti, au fost ucise, iar alte peste 1.400 au fost ranite in timpul tentativei de lovitura de stat militara.

Vezi filmul desfasurarii evenimentelor de vineri noapte din Turcia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#mailuri Erdogan Wikileaks, #Romania mailuri Wikileaks Turcia , #Turcia