Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Avertisment al MAE pentru turistii romani

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 11:48
4843 citiri
Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Avertisment al MAE pentru turistii romani
Foto: Hepta.ro

Ministerul de Externe a deschis doua puncte de informare pentru turistii romani aflati in Turcia, in contextul loviturii de stat esuate. Turistii romani sunt rugati sa evite deplasarile in aceasta tara, iar daca sunt deja acolo, sa ramana in case.

O echipa a Consulatului General al Romaniei la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul International Ataturk din Istanbul ofera asistenta cetatenilor romani aflati in incinta acestuia, dupa ce orarul curselor aeriene a fost dereglat din cauza evenimentelor.

"MAE precizeaza ca in cadrul aeroportului au fost stabilite doua puncte de adunare/informare pentru cetatenii romani - pentru zona de check-in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit - in proximitatea ghiseului central de informatii, langa Cafe Nero si Magazinul Old Bazaar.

Mentionam ca la aceste puncte se afla echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu insemne tricolore) ", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

De asemenea, unele companii aeriene care opereaza pe relatia cu Turcia au reluat zborurile catre Antalya si Bodrum. Pasagerii care folosesc Tarom sunt invitati sa se informeze de pe pagina de Facebook a companiei.

"Ministerul Afacerilor Externe recomanda turistilor sa mentina legatura cu operatorii de turism prin intermediul carora au achizitionat biletele, in vederea stabilirii coordonatelor privind reintoarcerea in tara. (...)

Avand in vedere situatia inca fluida, MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul Turciei sa evite deplasarile care nu sunt necesare si sa ramana in casele sau locurile de cazare, iar cetatenilor care au intentia de a tranzita sau de a calatori spre Turcia sa evite aceste deplasari", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste mai multe despre filmul evenimentelor: Tentativa de lovitura de stat in Turcia soldata cu peste 190 de morti si 1.000 de raniti.

Pana la aceasta ora nu exista informatii despre romani morti sau raniti in timpul evenimentelor sangeroase de vineri noapte.

MAE a pus la dispozitia cetatenilor interesati linia telefonica TelVerde 0800 800 407 (accesibila numai din Romania, in regim de gratuitate), precum si adresa de e-mail: callcenter@mae.ro.

De asemenea, cetatenii romani aflati in Turcia au in continuare la dispozitie numerele de telefon:

  • +90.312.4477920
  • +90 212 3583541
  • +90 212 3580516
  • +90 212 3583537
  • +90 232 4650579

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#puncte informare romani puci Turcia, #lovitura stat Turcia, #recomandari MAE Turcia , #Turcia