Erdogan renunta la procesele impotriva celor care l-au insultat

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 14:02
4347 citiri
Erdogan renunta la procesele impotriva celor care l-au insultat
Foto: Arhiva Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat vineri ca va retrage plangerile penale formulate impotriva persoanelor care l-au insultat, dupa ce a fost inspirat de sentimentul de unitate de care a dat dovada poporul turc in fata puciului esuat.

"Voi retrage toate cazurile penale privind insultele lipsite de respect care mi-au fost adresate", a declarat Erdogan.

Presedintele a precizat insa ca acesta este singurul gest de bunavointa pe care-l va arata turcilor care se coboara la insulte.

Anterior, autoritatile turce au anuntat ca 2.000 de persoane vor fi judecate pentru insultarea liderului de stat.

Cu aceeasi ocazie, Erdogan a lansat critici vehemente la adresa natiunilor care l-au acuzat de autoritarism cu privire la campania guvernamentala de eliminare a presupusilor gulenisti din institutiile statului, precum si din presa.

"Unii ne-au dat sfaturi, exprimandu-si ingrijorarea. Le spun acestora sa-si vada de propria treaba. Sa se uite la propriile probleme. Nicio persoana nu si-a prezentat condoleantele dupa lovitura de stat, cel putin nu din partea Uniunii Europene sau a statelor vestice. Liderii de stat nu sunt ingrijorati cu privire la democratia turca sau vietile oamenilor nostri - insa sunt mult mai ingrijorati cu privire la soarta pucistilor", a precizat Erdogan.

Intre timp, premierul Binali Yildirim a explicat ca autoritatile turce nu au eliminat toate elementele legate de clericul Fethullah Gulen din randurile militarilor.

Autoritatile turce il acuza pe Gulen de orchestrarea loviturii de stat. Printre cele 18.000 de persoane arestate se numara militari, politisti, academicieni, profesori universitari, medici, judecatori, procurori, functionari publici, precum si jurnalisti.

De asemenea, peste 100 de institutii media au fost inchise de catre autoritatile turce, printre care se numara trei agentii de stiri, 16 televiziuni, 23 de posturi de radio si 45 de cotidiene.

In noaptea de 15-16 iulie, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care inceraca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Erdogan renunta procee calomnie, #tentativa lovitura stat Turcia , #Turcia
Comentarii