Turcia colaboreaza cu Statul Islamic?

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 09:35
3927 citiri
Turcia colaboreaza cu Statul Islamic?

Turcia este acuzata ca lucreaza impreuna cu Statul Islamic in defavoarea kurzilor din Irak, dupa ce gruparea terorista a eliberat, surprinzator, 49 de ostatici, diplomati turci si familiile lor.

Eliberarea celor 49 de ostatici, dupa trei luni de captivitate, este invaluita de mister, scrie The Independent.

Guvernul turc neaga ca ar fi ajuns la o intelegere cu gruparea jihadista pentru eliberarea ostaticilor. Daca lucrurile stau asa, cum se face totusi ca Statul Islamic, o grupare recunoscuta pentru brutalitatea sa si care a decapitat mai multi occidentali dupa care a postat inregistrarile pe Internet, a eliberat prizonierii turci, fara a primi nimic in schimb de la guvernul turc?

Al Qaida, rugaminte pentru Statul Islamic: Eliberati britanicul care urmeaza sa fie decapitat

La Ankara, eliberarea diplomatilor si familiilor lor a fost privita ca o victorie. Cei 49 au fost prinsi pe 10 iunie, cand Statul Islamic a capturat orasul irakian Mosul.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a refuzat sa explice eliberarea, motivand ca este vorba despre o operatiune a servicilor secrete si trebuie protejate informatii sensibile.

Eliberarea ostaticilor vine in conditiile in care 70.000 de kurzi sirieni au fugit peste granita in Turcia, deoarece Statul Islamic asediaza orasul Kobani, cunoscut si drept Ayn al-Arab.

Asediul de la Kobani i-a activat pe kurzii din intreaga regiune, iar 3.000 de luptatori ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), cu baza in muntii Qandil din Irak, au anuntat ca pleaca in Siria pentru a apara orasul.

Fortele de securitate turce au inchis granita pentru o perioada, duminica, dupa ciocniri cu refugiatii, in majoritatea lor copii, femei si varstnici. Barbatii au ramas in oras pentru a lupta.

Multi kurzi se declara suparati pe guvernul turc, pe care il acuza ca lucreaza cu Statul Islamic pentru a distruge enclavele independente de kurzi sirieni aflate de-a lungul granitei turco-siriene. Guvernul turc neaga vehement orice relatie cu gruparea militanta.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Turcia ostatici Statul islamic eliberati, #Turcia ostatici Statul Islamic , #Turcia