Turcia, in alerta maxima: Noi masuri de securitate dupa atentatul de la Ankara

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 21:14
2991 citiri
Turcia, in alerta maxima: Noi masuri de securitate dupa atentatul de la Ankara
Foto: Twitter/Ahmet Davutoglu

Guvernul turc a decis sa ia noi masuri de securitate pe plan national dupa atentatul cu masina capcana de joi care a provocat moartea a 28 de persoane in centrul Ankarei, a anuntat sambata prim-ministrul turc.

"Ne indreptam spre modificari in materie de securitate", a declarat Ahmet Davutoglu la finalul unei reuniuni de cinci ore la Ankara cu responsabili din domeniul securitatii nationale, anuntand pregatirea in acest scop a unui "plan de actiune" antiterorista, relateaza AFP.

Turcia: Atentat asupra unui convoi militar, la o zi dupa macelul din Ankara

Ahmet Davutolgu a precizat ca numarul fortelor de ordine va fi crescut si ca acestea vor fi "mai vizibile" in misiunea lor, facand apel la toti turcii sa le ajute.

"Organizatiile teroriste incearca sa provoace un traumatism si haos in randul populatiei. Trebuie sa ajutam cu totii fortele de securitate. Niciun concept de securitate nu poate reusi fara sustinerea poporului", a spus seful guvernul islamo-conservator.

Atentat la Ankara: Autorul ar fi un sirian intrat in Turcia printre refugiati

El a respins revendicarea atentatului de catre o miscare radicala kurda a atentatului, insistand ca atacul a fost comis de Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK) si de combatantii kurzi sirieni din Unitatile de protectie a poporului (YPG), pe care artileria turca ii bombardeaza de o saptamana.

"S-a determinat cu claritate ca acest atentat terorist este opera PKK-YPG", a spus el.

Atentat terorist la Ankara: Zeci de morti si raniti in urma unei explozii in apropierea Parlamentului turc - (Video) UPDATE

Soimii libertatii din Kurdistan (TAK), o grupare apropiata de PKK potrivit Ankarei, a revendicat vineri atentatul si a avertizat ca exista riscul unor noi atacuri in Turcia.

22 de suspecti au fost arestati in cadrul anchetei privind atentatul care s-a produs in centrul capitalei turce si a vizat vehicule militare, a adaugat Davutoglu.

El a reamintit ca atentatorul sinucigas a fost un sirian de 23 de ani, Salih Necar, prezentat ca un apropiat al YPG. "Am determinat fara cea mai mica urma de indoiala identitatea sa dupa un deget si o parte a mainii sale", a declarat Ahmet Davutoglu.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#securitate atentat Ankara, #arestari atentat Ankara, #responsabili atentat Turcia securitate , #Turcia