Turcia s-a saturat si ameninta ca va dobori avioanele rusilor

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 19:49
8841 citiri
Turcia s-a saturat si ameninta ca va dobori avioanele rusilor
Foto: Facebook/Ahmet Davutoglu

Turcia nu va ezita sa doboare avioanele militare care incalca spatiul sau aerian, a declarat sambata prim-ministrul Ahmet Davutoglu, la o zi dupa ce tara sa a doborat o drona neidentificate aproape de granita cu Siria.

"Am doborat o drona ieri (vineri - n.red.). Daca ar fi fost un avion, am face la fel. Sunt cunoscute regulile noastre. Oricine incalca granitele noastre... le vom da raspunsul necesar", a spus Davutoglu la un miting al partidului sau, in orasul Kayseri, informeaza Al Arabiya.

Turcia a doborat o drona straina, in spatiul sau aerian - SUA afirma ca apartine Rusiei

Avioanele turce de razboi au doborat vineri o drona neidentificata care intrase in spatiul aerian al tarii, in apropiere de granita cu Siria.

Armata turca a anuntat ca avioanele sale au doborat drona dupa ce a patruns trei kilometri in interiorul spatiului sau aerian si dupa trei avertismente.

Un oficial american a aratat ca Washingtonul crede ca este vorba despre o drona a Rusiei, dar nu a dat alte detalii.

Ce face Turcia dupa ce rusii i-au invadat de trei ori spatiul aerian: Dojeneste ambasadorul

Ministerul Apararii rus a precizat imediat ca toate aeronavele sale din Siria au revenit in conditii de siguranta la baza si toate dronele opereaza "conform planului". Turcia inca incearca sa afle de unde provenea drona.

Intre timp, armata Rusiei a precizat sambata ca va continua sa utilizeze drone in Siria, in ciuda incidentului de vineri.

"As dori sa subliniez ca dronele rusesti continua sa monitorizeze situatia de pe cerul Siriei", a spus purtatorul de cuvant al armatei, Igor Konashenkov, citat de RIA Novosti.

Incidentul de vineri subliniaza riscurile cu care se confrunta Turcia, membru NATO, in conditiile in care avioanele siriene, ruse si ale coalitiei conduse de SUA efectueaza bombardamente aeriene in Siria, atat de aproape de granitele sale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Turcia doborat avioane Rusia Siria , #Turcia