Alerta in Crimeea SUA avertizeaza Rusia: Ganditi-va la "costurile" unei interventii in Ucraina!

Sambata, 01 Martie 2014, ora 11:30
6470 citiri
Alerta in Crimeea SUA avertizeaza Rusia: Ganditi-va la "costurile" unei interventii in Ucraina!

Presedintele Barack Obama a avertizat Rusia cu privire la "costurile" unei eventuale interventii militare in Ucraina.

Presedintele Statelor Unite s-a aratat profund ingrijorat de informatiile potrivit carora armata Moscovei ar fi intervenit deja in tara vecina, relateaza BBC.

Avertizarile lui Obama vin pe fondul declaratiilor presedintelui interimar al Ucrainei, care a reclamat ca Rusia trimite trupe in Crimeea si incearca sa provoace Kievul la un conflict armat.

La randul sau, premierul pro-rus al Crimeei, Serghei Aksionov, a spus ca le-a cerut ajutor autoritatilor de la Moscova pentru a mentine pacea in regiune.

"Am apelat la presedintele rus Vladimir Putin cu scopul de a-mi asigura asistenta si de a asigura pacea si linistea pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea", a spus Aksionov.

Argumentele lui Putin anti-Ucraina: Crimeea, etnicii rusi si teritoriile "luate de la alte state"

Totodata, presedintele Barack Obama a vorbit despre constrangerile la care ar putea fi supus guvernul interimar al Ucrainei.

"Orice incalcare a suveranitatii Ucrainei si a integritatii sale teritoriale ar duce la instabilitate, ceea ce nu ar fi nici in interesul Ucrainei, nici al Europei, nici al Rusiei.

Ar reprezenta o ingerinta majora in actiuni ce ar trebui sa revina poporului ucrainean si ar fi o incalcare clara a angajamentului Rusiei de a respecta independenta si suveranitatea frontierelor Ucrainei", a avertizat Obama.

Tensiunile au crescut si mai mult, vineri, in Ucraina si mai ales in Peninsula Crimeea, dupa ce autoritatile ruse au recunoscut trimiterea de trupe si echipamente militare in regiune. Presedintele interimar la Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a acuzat Rusia ca forteaza un conflict armat si vrea sa anexeze peninsula.

Cateva avioane si elicoptere rusesti au trecut granita in Crimeea, impreuna cu numeroase transportatoare blindate si cu sute de trupe. In aceste conditii, spatiul aerian de deasupra Crimeei a fost inchis.

Moscova a confirmat detasarea vehiculelor armate, insa a transmis ca masura a fost luata din motive de securitate. Orasele Sevastopol si Simferopol, aflate la circa 60 de kilometri unul de altul, au fost intesate de militari rusi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Obama avertisment Ucraina Crimeea, #interventie militara Rusia Crimees, #Statele Unite avertisment Rusia , #Ucraina
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
daca obama avertizeaza rusia asupra costului, stie pretu' corect!!