Americanii inarmeaza Ucraina: In ciuda Moscovei, vor trimite rachete antitanc

Sambata, 23 Decembrie 2017, ora 08:00
3833 citiri
Americanii inarmeaza Ucraina: In ciuda Moscovei, vor trimite rachete antitanc
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile americane au anuntat ca vor oferi "capacitati defensive imbunatatite" Kievului, actiune ce ar putea duce la escaladarea conflictului separatist din estul Ucrainei si la deteriorarea suplimentara a relatiilor intre SUA si Rusia.

"Statele Unite au decis sa ofere capacitati defensive imbunatatite Ucrainei, ca parte a eforturilor noastre de a ajuta Ucraina sa isi construiasca o capacitate de aparare pe termen lung, sa-si apere suveranitatea si integritatea teritoriala si sa descurajeze agresiuni aditionale", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat de la Washington, citat de France 24.

In comunicat se mai precizeaza ca: "Asistenta americana este in intregime defensiva si, asa cum am spus intotdeauna, Ucraina este o tara suverana si are dreptul de a se apara. Statele Unite isi mentin angajamentul fata de acordul de la Minsk drept calea de urmat in estul Ucrainei".

Inainte de anuntul oficial, ABC News relatase ca Washingtonul intentioneaza sa ofere Ucrainei rachete antitanc. Potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului de Stat, costul intregului pachet defensiv ar urma sa se ridice la 47 de milioane de dolari.

La inceputul lunii, SUA au atentionat cu fermitate Rusia ca divergentele lor persistente privind conflictul din Ucraina reprezinta un "obstacol in calea oricarei normalizari" a relatiilor dintre cele doua tari.

Anuntul americanilor vine la 24 de ore dupa ce Uniunea Europeana a prelungit inca sase luni sanctiunile economice impuse Rusiei pentru implicarea in conflictul din Ucraina.

In urma conflictului dintre fortele ucrainene si separatistii prorusi, care a izbucnit in 2014, si-au pierdut viata peste 10.000 de oameni. Moscova neaga acuzatiile occidentale privind implicarea sa in conflict in favoarea rebelilor din estul Ucrainei.

Citeste si Rusia avertizeaza ca decizia SUA de a vinde arme in Ucraina poate declansa un conflict sangeros

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Ucraina arme SUA Rusia , #Ucraina
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Dupa cum decurg lucrurile in europa si in general in lume in privin-