Anul Nou pe glob: Petreceri pe plaja si artificii

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 16:11
3100 citiri
Anul Nou pe glob: Petreceri pe plaja si artificii
Foto: Wikimedia

Dupa un an tulburat de crize, de la ascensiunea terorismului la Ebola si Ucraina, multi se bucura la incheierea lui 2014 si sarbatoresc inceputul lui 2015.

Pe glob, petrecaretii se vor reuni pe plajele Braziliei, malurile portului Sydney si pe strazile inzapezite din Las Vegas pentru petrecerea dintre ani, scrie AP.

Sydney se mandreste ca este unul din primele orase importante care intra in noul an, asa ca sarbatoreste cu tot fastul posibil - un urias spectacol de artificii la care sunt asteptati peste 1,5 milioane de petrecareti, pe malul portului.

Pentru ca festivitatile vin la doar doua saptamani dupa ce un iranian a luat 18 persoane ostatici intr-o cafenea din oras, atac in cursul caruia au murit doi oameni, autoritatile au programat si un tribut adus victimelor. Echipajele de politie patruleaza orasul, insa localnicii sunt indemnati sa petreaca fara grija.

In Noua Zeelanda, un ceas urias instalat pe Sky Tower, in Auckland, numara minutele ramase pana la Noul An, cand se va declansa un joc de artificii, din varful turnului. In capitala Wellington va avea loc o sarbatoare pentru familii in parc, cu muzica oferita de o orchestra si proiectii de filme.

In schimb, in Indonezia, recenta pierdere a avionului AirAsia, cu peste 160 de persoane la bord, si o alunecare de teren in Java au redus tonul sarbatorii de Anul Nou. In capitala Jakarta se vor organiza rugaciuni pentru victimele tragediilor.

Si in alte orase indoneziene sarbatoarea va fi mai calma decat de obicei. In al doilea oras al tarii, Surabaya, primarul chiar a interzis orice manifestare publica cu ocazia Revelionului. Majoritatea vitimelor accidentului aviatic de la sfarsitul saptamanii trecute proveneau din acest oras.

In Filipine, seful politiei nationale a avertizat ca politistii ce trag cu arma, in maniera de-acum traditionala de a sarbatori Anul Nou, isi vor pierde slujbele. Artificiile si focurile de arma lasa comunitati intregi, cu aceasta ocazie, invaluite in fum, si sute de persoane sunt ranite in fiecare an de gloantele ratacite.

Beijingul va numara minutele pana la Anul Nou in cadrul unui eveniment organizat in Parcul Olimpic, la care vor participa mai multi medaliati olimpici chinezi.

In Japonia, la miezul noptii, clopotele templelor vor bate de 108 ori, numarul exact al tentatiilor, potrivit budismului. Vor fi jocuri de artificii si focuri aprinse in intreaga tara, unde milioane de persoane se indreapta spre temple si altare pentru a se ruga pentru fericire si sanatate.

Pe nisipurile de pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, sunt asteptati peste un milion de petrecareti. Zeci de artisti si DJ vor incalzi atmosfera pana in zori, cand turistii asteapta sa vada primul rasarit din 2015.

La New York, faimoasa minge de cristal va cobori la miezul noptii, in uralele multimii. Traditia este copiata si de alte orase din Statele Unite, insa pe alocuri capata accente locale - in Las Cruces, New Mexico, va fi coborat un ardei chili de cristal, iar la Miami un urias neon portocaliu va fi aprins.

La Las Vegas se asteapta caderi de zapada, tocmai cand orasul este cotropit de sute de mii de turisti. In unele orase americane insa politia este in alerta, intrucat ar putea avea loc noi proteste in legatura cu recentele scandaluri provocate de faptul ca mai multi politisti au ucis persoane de culoare nainarmate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#revelion pe glob, #Anul Nou sarbatorit glob , #Ucraina