Armistitiul in Ucraina, aproape de sfarsit: Porosenko, Merkel si Hollande, in teleconferinta cu Putin

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 10:06
3910 citiri
Armistitiul in Ucraina, aproape de sfarsit: Porosenko, Merkel si Hollande, in teleconferinta cu Putin

Noul presedinte al Ucrainei se bucura de sustinere din partea liderilor Germaniei si Frantei, pentru o conversatie cu presedintele rus Vladimir Putin, duminica, odata cu apropierea terminarii armistitiului, dupa ce rebelii prorusi au eliberat mai multi observatori europeni.

Astfel, Petro Porosenko, Angela Merkel si Francois Hollande vor participa la o teleconferinta, duminica, inainte ca Uniunea Europeana si Washingtonul sa impuna alte sanctiuni impotriva sectoarelor financiar si al apararii din Rusia, incepand de luni, relateaza AFP, citata de Channel News Asia.

Basescu: In ce conditii Consiliul European va agrava sanctiunile pentru Rusia

Ucraina si aliatii sai occidentali au asteptat ca Rusia sa faca pasi concreti pentru a sustine armistitiul extins de Kiev si de militanti, vineri, in speranta calmarii situatiei tensionate din estul Ucrainei.

Sambata, rebelii prorusi din aceasta parte a tarii au eliberat patru observatori ai OSCE, dupa ce insusi Vladimir Putin a facut presiuni sa respecte termenii armistitiului.

Ucraina, in prag de razboi: Separatistii au eliberat jumatate din observatorii OSCE

Separatistii prorusi din Ucraina anunta armistitiu temporar

Vineri, discutiile pe marginea crizei din Ucraina din Consiliul European s-au prelungit cu doua ore peste programul initial. La final au fost date publicitatii concluziile Consiliului, care a transmis ca armistitiul, respectat de partea ucraineana, nu a dus la incetarea ostilitatilor militare.

Totodata, s-a cerut Rusiei sa isi foloseasca influenta asupra gruparilor armate ilegale si sa opreasca fluxul de arme si militanti peste granita, pentru a obtine rezultate rapide in de-escaladarea crizei.

Printre pasii pe care Consiliul European ii asteapta sa fie facuti pana luni se numara lansarea de negocieri substantiale pe marginea implementarii planului de pace al presedintelui Porosenko, forul european subliniind ca va evalua situatia si, daca e nevoie, va lua decizia de impunere de noi sanctiuni asupra Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Ucraina armistitiu Rusia, #Porosenko Putin armistitiu , #Ucraina