Armata de adolescenti: Scoala de mici soldatei inchinati Rusiei

Autor: Ana Ilie
Marti, 09 Iunie 2015, ora 12:53
4132 citiri
Armata de adolescenti: Scoala de mici soldatei inchinati Rusiei
Foto: Hepta.ro

Amvrosievka, un orasel din estul Ucrainei aflat la 63 de kilometri de Donetk si 20 de kilometri de granita cu Rusia, gazduieste o tabara de tineret unde sunt antrenati viitorii luptatori.

De orasel nu s-a apropiat decat intr-o singura noapte conflictul care a ravasit alte parti din estul Ucrainei, la 15 iunie 2014, si de atunci majoritatea localnicilor a aflat ce se intampla in lume numai de la televiziunea rusa, scrie Vice.

La Amvrosievka functioneaza un club patriotic de tineret unde adolescentii invata lupta cu cutite, lupte corp la corp si manuirea armelor. Clubul se afla in scoala locala si functioneaza de cel putin cinci ani.

Ideea ca se pot face cursuri atat de agresive poate parea surprinzatoare in Occident, insa in Ucraina si Rusia este doar o mostenire a unei realitati istorice - in timpul URSS, fiecare cetatean trebuia sa fie "pregatit" in eventualitatea unui atac nuclear si pentru a-si apara patria.

In ultimii 25 de ani, lectiile patriotice au disparut incet din curicula, insa conflictul din Ucraina pare a fi reinviat aceasta traditie, scrie sursa citata.

"Noi am simtit mereu ca suntem mai rusi, acum face lucrurile mai simple asta", spune directorul scolii. Intrebata de educatia in limba ucraineana, ea spune ca niciun parinte nu doreste ca odrasla lui sa invete ucraineana. "Am renuntat si la lectiile de geografie a Ucrainei, acum predam geografia Donbasului (...) E vorba de granitele noastre adevarate, de intreaga regiune asa cum era odinioara", raspunde aceasta, intrebata fiind daca e vorba numai de teritoriul controlat de separatisti.

Oleg Alexandrovici, antrenorul clubului de tineret si veteran al armatei sovietice care a luptat in Afganistan, a fondat clubul impreuna cu sotia sa in urma cu cinci ani, cand patria-mama era Ucraina.

"Bineinteles ca principala noastra idee e sa inoculam patriotismul in copii, deoarece e necesar la generatiile tinere", explica sotia sa, Natalia. "Tanara generatie trebuie crescuta cu exemple de eroi. Fiecare poveste este un exemplu grozav. In jur de 150 de oameni au trecut prin clubul nostru in cinci ani si multi dintre ei au devenit soldati", se mandreste aceasta.

Intrebata despre faptul ca inainte copiii invatau patriotismul fata de Ucraina, femeia raspunde: "Unii dintre copiii pe care i-am educat sunt acum soldati in armata Federatiei Ruse. Suntem mandri de fostii nostri elevi. Carierele lor militare ne fac sa simtim ca nu traim degeaba, avem o generatie care continua".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ucraina tabere copii antrenament arme, #Ucraina copii arme , #Ucraina