Armata Ucrainei, in stare de alerta de teama unui conflict militar cu Rusia (Video)

Joi, 11 August 2016, ora 18:55
6565 citiri
Armata Ucrainei, in stare de alerta de teama unui conflict militar cu Rusia (Video)
Foto: Captura YouTube

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a ordonat plasarea in stare de alerta a tuturor unitatilor militare din Crimeea si din regiunile separatiste Donetk si Luhansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia.

Petro Porosenko a transmis ordinul in cursul unei reuniuni cu sefii serviciilor de securitate, inclusiv comandantii militari. Decizia a fost luata pe fondul amplificarii tensiunilor cu Rusia.

Miercuri seara, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina ca foloseste metode "teroriste" pentru declansarea unui conflict in Crimeea, dupa confruntari soldate cu moartea a doi militari rusi.

"Cred ca este deja evident ca autoritatile de la Kiev nu cauta solutii diplomatice la probleme, ci recurg la terorism. Este o situatie foarte ingrijoratoare. Tentativa de a provoca confruntari militare, de a genera un conflict este o dorinta de a distrage atentia de la problemele sociale din Ucraina. Sunt actiuni criminale", a declarat Vladimir Putin.

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri in regiunea Crimeea, doi militari rusi fiind impuscati mortal in timpul operatiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene.

"Un grup de indivizi care incercau sa comita un act de sabotaj a fost observat, in cursul noptii de 7 spre 8 august, in orasul Armisanks din Crimeea. Un agent FSB si un militar au fost ucisi in confruntarile care au condus la arestarea teroristilor. Douazeci de dispozitive explozive continand echivalentul a 40 de kilograme de TNT, munitie, grenade si arme speciale ucrainene au fost gasite la locul incidentului", a comunicat Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Potrivit FSB, complotul "terorist" a fost organizat de Serviciul de informatii al Ministerului ucrainean al Apararii.

Administratia de la Kiev sustine ca Moscova cauta pretexte pentru intensificarea conflictului militar.

"Vladimir Putin vrea amplificarea conflictului militar. Rusia amplifica tensiunile, cauta cu disperare un motiv de razboi cu Ucraina, testand reactia Occidentului", a replicat Ministerul de Externe de la Kiev.

Statele Unite monitorizeaza cu atentie actiunile Rusiei, incercand sa afle intentiile Moscovei, a transmis un oficial american.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in anul 2014. Conflictul separatist izbucnit in martie 2014 in estul Ucrainei, intre serviciile de securitate ucrainene si insurgenti separatisti prorusi, s-a soldat pana in prezent cu peste 9.500 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ucraina armata amenintari Rusia , #Ucraina