Armele de pe nava ucraineana mergeau in Sudanul de Sud

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 12:31
1750 citiri
Armele de pe nava ucraineana mergeau in Sudanul de Sud
Foto Alarabiya.net

Transportul de arme, printre care se afla 33 de tancuri de asalt, aflat pe nava ucraineana capturata de piratii somalezi, este destinat Sudanului de Sud, nu Kenyei.

Declaratiile au fost facute de purtatorul de cuvant al piratilor, Sugule Ali. "Confirmam ca aceste arme nu apartin Guvernului din Kenya, ci sunt destinate Sudanului de Sud" care are statut de regiune semiautonoma, a declarat Sugule Ali, prin telefon, de la Nairobi, informeaza, marti, AFP.

"Totusi, problema noastra nu este proprietarul armelor, ci cele 20 de milioane de dolari" cerute ca rascumparare pentru a elibera nava Faina si echipajul ei, a adaugat Ali.

Trei dintre piratii care au capturat cargoul ucrainean Faina in largul coastelor Somaliei au fost ucisi in timpul unui schimb de focuri cu propriii lor colegi, a informat, marti, postul de televiziune Vesti.

Guvernul kenyan si ucrainean au reiterat ca armele fac parte dintr-o livrare efectuata in cadrul unui contract de cumparare de armament incheiat intre Kenya si Ucraina.

Marina americana a anuntat ca vasul, care se indrepta spre Mombasa, Kenya, transporta tancuri T-72, lansatoare de grenade si munitie care aveau ca destinatie finala sudul Sudanului.

In regiune exista din 2005 un armistitiu fragil, dupa mai mult de doua decenii de razboi cu nordul.

Livrarea de arme in cantitati mari ar putea incalca termenii armistitiului, daca transportul nu a fost autorizat in mod explicit de un comitet in care sunt reprezentate si sudul, si nordul.

Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Mîkola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că şi-a însuşit terenuri care aparţin statului înainte să intre în Guvern, potrivit...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#arme, #nava, #Sudan, #Ucraina, #Kenya , #Ucraina
Comentarii
C
che sa vez
rank 1