Armistitiu in Ucraina? Se dau lupte grele la Donetk

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:15
3004 citiri
Armistitiu in Ucraina? Se dau lupte grele la Donetk
Foto: BBC

Chiar daca un armistitiu a fost incheiat in urma cu aproape o luna, in Ucraina inca se dau lupte grele, la Donetk, intre rebelii prorusi si armata.

Focuri de arma s-au auzit si vineri la Donetk, langa aeroport, un punct strategic pentru ambele parti, informeaza BBC.

Un purtator de cuvant al guvernului de la Kiev a declarat ca rebelii au patruns intr-unul dintre terminaluri, insa aeroportul se afla inca sub controlul armatei.

"Situatia in zona aeroportului din Donetk ramane dificila", a afirmat acesta, pentru Kanal 5 TV. Soldatii ucraineni au reusit sa intoarca din drum rebelii, eliberand jumatate din cladire, a mai spus oficialul.

Un corespondent AP a declarat ca a vazut trei tancuri ale rebelilor tragand asupra terminalului principal.

Luptele pentru controlul aeroportului - punct cheie pentru armata ucraineana, pentru a trage asupra zonelor controlate de rebeli - s-au intensificat in ultimele zile. Oficialitatile de la Kiev spun ca doua persoane au fost ucise si noua au fost ranite de joi.

Separatistii prorusi au anuntat cucerirea aeroportului din Donetk

In plus, armata ucraineana acuza Moscova ca a trimis drone in zona, care ajuta rebelii in operatiunile de recunoastere, directionandu-le atacurile.

Rusia neaga ca ar fi trimis arme rebelilor sau soldatilor din estul Ucrainei, desi admite ca "voluntari" ar fi trecut granita in Ucraina.

Ambele tabere acuza nerespectarea armistitiului de catre cealalta parte. De cand a inceput conflictul, in aprilie, mai bine de 3.500 de persoane au fost ucise in estul Ucrainei, in Donetk si Luhansk.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#lupte aeroport Donetk, #morti atacuri aerport Donetk, #lupta Donetk octombrie, #situatie Ucraina octombrie, #incalcare armistitiu Ucraina , #Ucraina