Armistitiu incalcat in Ucraina: Bombardamente ale armatei in Slaviansk

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 21:23
4237 citiri
Armistitiu incalcat in Ucraina: Bombardamente ale armatei in Slaviansk

Noi ciocniri au izbucnit, duminica, intre fortele ucrainene si separatistii prorusi, in orasul Slaviansk, din estul Ucrainei, in ciuda unui armistitiu care urmeaza sa ia sfarsit luni.

Garda Nationala a Ucrainei a transmis ca rebelii au folosit tancuri si mortiere cu care au tras asupra unui punct de control din apropierea orasului aflat la 100 de kilometri de granita cu Rusia, unul dintre bastioanele militantilor prorusi, scrie agentia Reuters.

Armistitiul, ignorat in Ucraina: Patru soldati au fost ucisi si cinci au fost raniti

"Nu au fost victime in randul personalului militar de aici", se arata intr-un comunicat. Un purtator de cuvant al fortelor ucrainene a transmis ca cinci militari au fost ucisi in ultimele cateva zile in ciocnirile violente cu rebelii, care au incalcat armistitiul.

Agentia de stiri Interfax a citat rebelii care au spus ca fortele ucrainene au bombardat imprejurimile Slavianskului, lovind o piata si o cladire de apartamente, cauzand ranirea mai multor persoane.

Armistitiul in Ucraina, aproape de sfarsit: Porosenko, Merkel si Hollande, in teleconferinta cu Putin

Pe de alta parte, RIA Novosti, citata de Vocea Rusiei, transmite ca trupele ucrainene au reluat bombardamentul in Slaviansk, provocand morti in randul populatiei civile.

"In timpul unui bombardament in dupa-amiaza zilei de duminica, cateva proiectile au atins o piata orasului, provocand morti si raniti", au transmis autoritatile locale. In plus, au fost bombardate si zonele Sobacevka si Artem si garile, precum si case de pe aleea Novoslaviansk.

In noaptea de vineri spre sambata, patru soldati au fost ucisi si cinci au fost raniti in Ucraina, in apropiere de Donetk, dupa ce armata a recastigat controlul intr-un punct de control din regiunea de est, care fusese ocupat de separatisti.

Deputat ucrainean: Sunt patrioti care s-ar oferi voluntari sa-l ucida pe Putin - si ar fi un lucru bun

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, decisese extinderea cu 72 de ore a armistitiului, vineri, in aceeasi zi in care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

Printre pasii pe care Consiliul European ii asteapta sa fie facuti pana luni se numara lansarea de negocieri substantiale pe marginea implementarii planului de pace al presedintelui Porosenko, forul european subliniind ca va evalua situatia si, daca e nevoie, va lua decizia de impunere de noi sanctiuni asupra Rusiei.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#bombardamente Slaviansk, #armistitiu incalcat Ucraina , #Ucraina