Bilantul dramatic al conflictului din Ucraina. Numarul mortilor s-a dublat in 15 zile

Miercuri, 13 August 2014, ora 22:37
3632 citiri
Bilantul dramatic al conflictului din Ucraina. Numarul mortilor s-a dublat in 15 zile
Foto: Arhiva

Numarul mortilor in conflictul din Ucraina s-a dublat in 15 zile, astfel incat bilantul indica acum 2086 de victime, a anuntat Inaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.

"Acest bilant arata clar o escaladare a conflictului", a declarat Cecile Pouilly, purtatoarea de cuvant a Inaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, relateaza cbc.ca, care citeaza AFP.

Cal troian sau ajutor umanitar? Nimeni nu stie ce trimite Rusia in Ucraina

Acest bilant, calificat drept o "estimare foarte prudenta", mai arata ca cel putin 4953 de persoane, intre care 30 de copii, au fost ranite in conflictul din Ucraina, a precizat Cecile Pouilly. La 26 iulie, bilantul estimat de biroul Inaltului Comisar indica 1129 de morti.

In medie, a subliniat Pouilly, mai mult de 60 de persoane pe zi au fost ucise sau ranite, de la mijlocul lunii aprilie, in confruntarile din estul separatist al Ucrainei.

"Recent, numarul victimelor a crescut, in medie 70 de oameni fiind raniti sau omorati zilnic, intre 30 iulie si 5 august. Pe 7 august, s-au inregistrat cel putin 41 de morti si 143 de raniti", a continuat oficialul ONU.

Ministru ucrainean, despre ajutorul Rusiei: Putin sa-si toarne sarea pe...

Un urias convoi rusesc, format din aproape 280 de camioane incarcate cu ajutoare umanitare, a plecat marti dimineata din Moscova cu destinatia sud-estul Ucrainei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, dar si alti inalti oficiali rusi dau asigurari ca este un convoi pasnic, sub coordonarea Crucii Rosii.

Anterior demararii procedurilor din Moscova, Ucraina a anuntat ca a fost convenit cu Rusia si SUA ca o misiune umanitara sa se desfasoare in Luhansk, condusa de Crucea Rosie. Problema este acum ca organizatia umanitara nu a fost informata de demararea acestei misiuni de catre Rusia.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a tras un semnal de alarma, tot luni, privind "probabilitatea ridicata" a unei interventii militare a Rusiei in estul Ucrainei.

Liderul NATO a spus ca nu a detectat niciun semn privind vreo intentie a Moscovei de a-si retrage miile de trupe aflate in apropierea granitei cu Ucraina.

D.R.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bilant victime Ucraina, #morti conflict Ucraina , #Ucraina